Tässäpä 1920-luvulla syntynyt maailman paras juustokakku!

Uunissa paistettu juustokakku on enemmän omaan makuuni kuin hyydytetty kakku, jossa joudutaan käyttämään liivatetta. Valmistuksessa kannattaa olla hosumatta, sillä hidas jäähdyttäminen estää pintaa halkeamasta ja yön yli jääkaapissa säilyttäminen parantaa kakun makua.


Here's the best cheesecake in the world created in the 1920s!

In my opinion the baked cheesecake tastes better than the unbaked one where you have to use gelatin. You will not want to rush while cooling the cheesecake as slow cooling will prevent the cake from cracking. Refrigerating the cake overnight will improve the taste.


NY Cheesecake

Tarvikkeet:

100 g Digestivekeksejä
2 tl sokeria
50 g voisulaa

225 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
75 g sokeria
½ tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1/4 sitruunan raastettu kuori
½ tl vastapuristettua sitruunamehua
1 kananmuna
50 g ranskankermaa
2 tl vehnäjauhoja

 

  1. Vuoraa irtopohjaisen 15 cm:n kokoisen pyöreän kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat ja paperi voilla. Murskaa keksit muruiksi. Sekoita voisula ja sokeri sekaan. Painele keksinmurut vuoan reunoille ja pohjalle. Siirrä jääkaappiin.
  2. Älä ylivatkaa!...Vatkaa tuorejuusto sokerin ja vaniljasokerin kanssa tasaiseksi. Lisää maito, sitruunamehu ja sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää ranskankerma ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada massa uunivuokaan ja siirrä isohkoon uuniastiaan. Täytä uuniastia vedellä niin, että 1/3 kakusta on pinnan yläpuolella. Näin kakku kypsyy tasaisemmin. Paista kiertoilmauunissa 160° n. 40 min tai kunnes pinta saa vähän väriä. Sammuta uuni, mutta jätä kakku sinne muutamaksi tunniksi, jotta pinta ei halkeile. Siirrä jääkaappiin.
  4. Tarjoile kirpsakan vadelmamelban kera!

Ingredients:

100 g Digestive biscuits
2 tsp caster sugar
50 g melted butter

225 g natural cream cheese (Philadelphia)
75 g caster sugar
½ tl vanilla sugar
½ dl milk
1 tsp grated lemon zest
½ tsp fresh lemon juice
1 egg
50 g sour cream
2 tsp flour

Method:

  1. Line the base of a 15 cm springform cake tin with parchment paper. Grease teh sides and bottom of the pan. Mix the butter, biscuit crumbs and sugar so the mixture is evenly moistened.Press the mixture into the bottom and sides of the pan. transfer to fridge.
  2. Do not overbeat! Mix cream cheese with sugar until smooth. Blend in milk, zest and juice and then mix in the eggs one at a time, mixing just enough to incorporate. Mix in sour cream, vanilla and flour until smooth. Pour filling into the pan and transfer to an oven dish. Fill the dish with water so that 1/3 of the cake is above water. This allows the cake to cook evenly.
  3. Bake for about 40 minutes or until the cake starts to get some color (160° C convection oven). Turn the oven off, and let cake cool in oven with the door closed for few hours to prevent cracking. Transfer into refrigerator.
  4. Serve with fresh raspberry melba!