Täyskäriä sen kunniaksi, että mies alkaa pikkuhiljaa paranemaan kunnolla. Osallistun tällä myös kakkukilpailuun Nami-hiiren blogissa.

En tiedä mikä kakun suomennos olisi...Punainen samettikakku, punasamettikakku vai punainen sametti -kakku? Mutta sametti kuvaa hyvin kakun tekstuuria - sen ihanaa mehevyyttä! Kakkua ei tarvitse kostuttaa ollenkaan ja samalla reseptillä saisi herkullisen kahvikakun.

Perinteiseen samettikakkuun ei käsittääksi tule hedelmiä tai marjoja, mutta hyvin ne siihen sopivat. Vaihtoehtoisesti koristeluun voi kokeilla kookoshiutaleita.

Kaakaon määrällä voinee muutella kakun tummuusastetta. Vähemmän kaakaota = kirkkaamman punainen. Kakun voisi värjätä myös punajuurella.

Puolitin löytämäni reseptin ja käytin eri määrää kakkuvuokia. Kuorrutus/täyte on 75 % alkuperäisestä reseptistä. Käytin kolmea halkaisijaltaan 15 cm:n kokoista pyöreää kakkuvuokaa, mutta vaihtoehtoisesti voisi käyttää paria isompaa. Voi toki käyttää myös yhtä, jolloin pohja halkaistaan kahteen-kolmeen osaan. Kakkuvuokien kokotaulukosta saattaa olla apua. ;)

En ollutkaan vielä koskaan käsitellyt granaattiomenaa. Se tuo kivaa raikkautta makeuteen.

Vaikka kuorrute on supermakeaa, ei kakku kokonaisuudessaan ole mielestäni imelä.

Sisältä paljastuu tumma ihanuus.

Tarvikkeet:

Pohja:

4 rkl kaakaota
3 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 mm suolaa
120 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl smetanaa
½ dl maitoa
1 rkl nestemäistä punaista elintarvikeväriä
1 tl vanilja-aromia

Kuorrute/täyte:

170 g maustamatonta tuorejuustoa
90 g voita
1 - 1,5 rkl smetanaa
1,5 tl vanilja-aromia
340 g tomusokeria
kourallinen tuoreita mansikoita

Koristeluun:

granaattiomena

Pohjan valmistus:

  1. Sihtaa kaakao, jauhot, sooda ja suola keskenään. Jätä syrjään.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri isossa kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon smetana, maito, väri ja vanilja. Vatkaa matalalla teholla vähitellen sekaan jauhoseos, kunnes seos juuri sekoittunut. Älä ylivatkaa. Kaada massa kolmeen voideltuun ja vehnäjauhotettuun 15 cm:n kakkuvuokaan.
  3. Paista kiertoilmauunissa 150° 25 minuuttia, kunnes kakkutikkuun ei jää taikinaa. Viilennä vuoassa 10 minuuttia, jonka jälkeen siirrä ritilälle jäähtymään loppuun.
  4. Kelmuta jäähtyneet kakkupohjat ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi. Mielellään yön yli. Tällöin kakku on helpompi kuorruttaa.

Kuorrutteen valmistus:

  1. Vatkaa pehmeä voi, notkistettu juusto, smetana ja vanilja kuohkeaksi. Vatkaa sihdattu tomusokeri vähitellen joukkoon, kunne massa on tasainen. Levitä täytettä ohuelti kakkupohjan päälle, ripottele päälle viipaloituja mansikoita ja toista toisella pohjalla. Kuorruta kakku ja koristele granaattiomenan siemenillä.