Mmm...Mä olen niin haltioissani ton uuden pastakoneen kanssa! Sillä saa niin helposti tehtyä pastaa ilman suurempia lihasvoimia. Viimeksi meinasi vaan hökötys jäädä pöytätasoon jumiin...

Olen tehnyt lasagnea usein tällä ohjeella käyttäen kaupan valmiita lasagnelevyjä, korvaten puolet lihaliemestä punaviinillä ja keitellen bolognesekastiketta 45 minuuttia. Helpommalla pääsee, kun käyttää pelkkää lihalientä. Siitäkin tulee tosi herkullista.

Tuorepastan koostumus oli aivan täydellinen! Enpä taida käyttää enää valmiita kovia lasagnelevyjä, ellei ole pakko. :)

4 annosta

Mä en koskaan saa lasagnesta sellaista hienoa palaa, jota vois kuvata!

Tuorepasta:

Tarvikkeet:

100 g durumvehnäjauhoja
1 kananmuna
tilkka oliiviöljyä
tarvittaessa hieman vettä

Valmistus:

  • Riko kananmuna jauhojen keskelle ja sekoita se käsin pikkuhiljaa jauhoihin.
  • Lisää öljy ja tarvittaessa vettä. Taikina ei saa jäädä kovin tahmeaksi. Vaivaa pahmeäksi palloksi.
  • Valmista pastakoneella ohut levy ja leikkaa sopivan kokoisia paloja.

Bolognesekastike:

Tarvikkeet:

1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 iso valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
reilusti voita
400 g naudan paistijauhelihaa
1 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyrettä
2,5 dl lihalientä
mustapippuria, suolaa, muskottipähkinää

Valmistus:

  • Kuullota kasviksia rasvaseoksessa viitisen minuuttia.
  • Paista sillä aikaa jauheliha kypsäksi. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää liha kasvisten sekaan.
  • Lisää tomaattimurska, -pyre, lihaliemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla, kunnes kastike on kiiltävää ja paksuhkoa. Hämmennä kastiketta aika-ajoin.

Lasagnen kasaaminen:

Tarvitset lisäksi:

6 dl puolisakeaa valkokastiketta
parmesaaniraastetta

  • Voitele lasagnevuoka. Kuumenna kiertoilmauuni 175°.
  • Levitä 1/3 bolognesekastikkeesta vuoan pohjalle ja levitä sen päälle 1/3 valkokastikkeesta. Ripottele päälle parmesaaniraastetta. Peitä lasagnelevyillä.
  • Toista edellinen kohta.
  • Levitä loput bolognesekastikkeesta levyjen päälle. Levitä loput valkokastikkeesta. Ripottele juustoraastetta.
  • Kypsennä uunissa n. 30 minuuttia, tai kunnes kastike alkaa kuplia ja on kullanruskeaa.