Osallistuin Leivontafoorumin elokuun haasteeseen oheisella pullalla ja ilokseni pääsin jakamaan jaetun ensimmäisen sijan. Onneksi siis osallistuin, koska ensin ajattelin, että pulla on ehkä vähän liian simppeli aihe.


I participated in Leivontafoorumi's baking challenge with this recipe. We were lucky to share the first place with another participant.

The Finnish Boston Cake is a "cake" made of cinnamon rolls. The rolls are baked in a round cake pan instead of separated.

I will translate the recipe as soon as possible.

Bostonkakku...

Boston Cake...

...sokerikiilteellä.

...with a glaze.

Pullataikina:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 mm suolaa
0,5 rkl kardemummaa
1 kananmuna
0,5-1 dl sokeria
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

1 kananmuna voiteluun

Täyte:

100 g mantelimassaa
30 g pistaasipähkinän sydämiä (suolattomia)
100 g voita
1 dl sokeria
loraus vettä

  1. Hienonna pähkinät ja sekoita ainekset keskenään.

Sokeriliemikiille:

125 ml vettä
200 g sokeria

  1. Pane vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä lientä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut ja liemi on kirkas. Kuumenna liemi poreilevaksi ja nosta kattila heti pois liedeltä. Ota liemestä n. puoli desiä erilleen. Älä dippaa sutia koko liemeen, jollet käytä kaikkea kerralla.
  2. Jatkokäyttöä ajatellen: Anna liemen jäähtyä täysin kylmäksi, kaada se hyvin puhdistettuun, mielellään steriloituun lasipurkkiin. Sulje se tiiviisti. Säilytä jääkaapissa: puhtaassa ja tiiviissä purkissa liemi säilyy melkein määrittelemättömän ajan.

Bostonkakku:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Vuoraa irtoreunaisen kakkuvuoan pohja (halkaisijaltaan n. 24 cm) leivinpaperilla ja voitele. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte, rullaa ja leikkaa 5 cm:n kokoisia paloja. Siirrä kakkuvuokaan leikkauspinta ylöspäin.
  3. Voitele kohonnut Bostonkakku kananmunalla ja paista 200-asteessa (kiertoilma n. 175) puolisen tuntia, tai kunnes kakku on kypsä. Voitele kakku heti uunista oton jälkeen sokeriliemellä.

Pulla ennen uunia.

Before oven baked.