Otin itselleni haasten tälle vuodelle: kokeilen ainakin 12 uutta elintarviketta vuoden aikana. Tällä reseptillä lista lyheni heti kahdella artikkelilla. En ollut aiemmin kokannut kikherneistä tai vihreistä linsseistä mitään. Resepti on Ruokalasta. Muutin sitä vain vähän.
Mitähän sitä sitten testaisi...
I decided to take a cooking challenge to use 12 new foodstuffs in 1 year. With this recipe the list shortened by 2 items. I had not yet cooked with chickpeas or green lentils.
I wonder what to try out next...
Kupponen keittoa / Cuppa of Soup
Tarvikkeet:
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 tl jeeraa
1 tl kanelia
1/4 tl chilijauhetta
3 rkl rypsiöljyä
2 dl vihreitä linssejä
9 dl kasvislientä
400 g kuorittuja tomaatteja karkeasti pilkottuna
1 tlk keitettyjä kikherneitä
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1/2 dl hienonnettua minttua
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita ja mausteita kattilassa öljyssä muutama minuutta koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon linssit, kasvisliemi ja kuoritut tomaatit. Anna seoksen kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Hauduta seosta keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella karkeahkoksi. Lisää kikherneet, sitruunankuori ja -mehu. Anna keiton lämmetä. Mausta keitto tuoreella mintulla.
Ingredients:
1 red onion
2 garlic cloves
1,5 tsp cumin
1 tsp cinnamon
1/4 tsp chilli powder
3 tbsp oil
2 dl green lentils
9 dl vegetable bouillon
400 g tomatoes, peeled & cut in wedges
1 can boiled chickpeas
2 tsp grated lemon zest
2 tbsp fresh lemon juice
1/2 dl fresh mint, chopped
Method:
- Peel and chop the onion and garlic. Sauté the onions and spices in a saucepan in oil for a few minutes, stirring constantly. Add in the lentils, vegetable bouillon and peeled tomatoes. Allow the mixture to boil and reduce heat. Simmer over medium heat under the lid for about 20 minutes.
- Roughly puree the soup with a hand blender. Add in chickpeas, lemon zest and juice. Let warm up. Season with fresh mint.