Löysin Patalintu-blogista mielenkiintoisen kuuloisen voikkarireseptin. En ollut aiemmin tehnyt kasvisvoikkaria, joten lähdin testaamaan ideaa. Muokkasin reseptiä vähän. Maku oli suhteellisen laimea johtuen varmaan siitä, että kostutin leipiä (liikaa) enkä laittanut täytteeseen aurinkokuivattua tomaattia, koska en pidä sen mausta. Sen tilalle olisi varmaan pitänyt laittaa jotain muuta voimakkaan makuista.

Kakkua kasatessani kävi kyllä mielessä, että tarvitseeko leipiä edes kostuttaa, kun täytteenä oli melko lirua "tsatsikia". Jogurttia olisi kannattanut valuttaa ainakin pari tuntia ja kurkkuraastetta olisi voinut itkettää suolan avulla. Kakkua kostuttaessa kannattaa siis olla varovainen, jottei leivistä tule lötsköjä.

Jos tätä vielä teen, jätän kostuttamisen minimiin. Valkosipulin maku voimistuu niin paljon, että sitäkin laittaisin maltillisemmin.

I found this greek style sandwich cake recipe that aroused my interest. I hadn't previously done a vegetable sandwich cake, so I went to test the idea. The taste was rather bland probably due to the fact that I moistened the bread slices (too much) and didn't add in sun dried tomatoes as I don't like the taste. I should've added in something else in its place. I didn't drain the yogurt, but I should have. Altogether not too bad.


Kreikkalaistyyppinen voikkari, joka on koristeltu retiisiperhosilla, tomaattiruusuilla, kurkkulehdillä, basilikalla ja villirucolalla
Greek Sandwich Cake decorated w/ radish butterflies, tomato roses, cucumber leaves, basil and wild rocket.


Tarvikkeet:

12 siivua leipää

Feta-paprikatäyte:
½ (100 g) pkt fetaa
1 piskuinen punasipuli
1 dl (villi)rucolaa
1 punainen suippopaprika
50 g yrtti-pippurituorejuustoa
100 g turkkilaista (tai kreikkalaista) jogurttia
rouhittua mustapippuria

Kurkku-valkosipulitäyte:
20 cm kurkkua
½ pkt (60 g) smetanaa
100 g turkkilaista (tai kreikkalaista) jogurttia
1 iso valkosipulinkynsi
 
Kostutus:
Maltillisesti sitruunalla maustettua vettä

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa + 50 g yrtti-pippurituorejuustoa

Valmistus:
  1. Raasta kurkku ja laita siivilään valumaan.
  2. Hienonna feta, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään.
  3. Valmista toinen täyte sekoittamalla kurkkuraaste, smetana ja tuorejuusto keskenään. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.
  4. Vuoraa vuoka kelmulla niin, että kelmu tulee reilusti yli reunojen.
  5. Leikkaa leivistä reunat pois. Aseta neljä leipää tiiviisti vierekkäin. (Kostuta sitruunavedellä.) Levitä päälle feta-paprikatäyte. Laita päälle toinen kerros leipiä (ja kostuta). Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
  6. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Kuorruta kumottu kakku ja koristele.

Ingredients:

12 slices of bread

Feta cheese bell pepper filling:
100 g feta cheese
1 tiny red onion
1 dl (wild) rocket
1 red sweet bell pepper
50 g herb pepper cream cheese
100 g Turkish (or greek) yogurt
ground black pepper

Cucumber garlic filling:
20 cm cucumber
60 g smetana (soured cream)
100 g Turkish (or greek) yogurt
1 big garlic clove
 
Moistening the bread:
Moderately lemon water

Frosting:
2 dl double cream + 50 g herb pepper cream cheese

Method:
  1. Grate the cucumber and place in a colander to drain.
  2. Cut the feta, red onion and pepper into cubes and chop the rocket. Combine all the Feta cheese bell pepper filling ingredients together.
  3. Prepare the next filling by mixing the grated cucumber, smetana and cream cheese together. Add in crushed garlic.   
  4. Line e.g. a cake mold with plastic wrap, making sure there is extra to fold over the edges.
  5. Cut the edges off the bread. Place four slices of bread next to each other closely.(Moisten with lemon water.) Spread on top with feta cheese and red pepper filling. Top with another layer of bread (and moisten). Cover with plastic wrap and place a light weight on top. Refrigerate preferably overnight.
  6. Whip the cream until fluffy. Whisk in softened cream cheese. Transfer the cake into a serving plate and remove the plastic wrap. Decorate.