Sain vihdoinkin tehtyä ensimmäisen voikkarikakun. Hain täyteideoita netistä ja inspiroiduin Makuhetkiä-blogin Katen kakun täytteistä. Ihan en kopioinut ohjetta, mutta tuloksena syntyi aika samantyyppinen ratkaisu. Helpoimmalla kai pääsisi käyttämällä valmiita täytteitä, kuten italiansalaattia, mutta luulen, että maku kärsisi.
Kakkujen koristeluakin tässä vielä harjoitellaan...
Tarkoitus oli ensin koristella kakun reunat juustoraasteella, mutta kuten mies sanoi, onhan toi jo tosi juustoinen. Aika jykevähän siitä olis tullut. :) Vaikka ei kai juustoa koskaan voi olla liikaa?
Tällainen simppeli koristelu.
Kakku hupeni nopeasti 4 hengen kesken! 20-hengen kakku?? :D
Tarvikkeet:
12 viipaletta monivilja(vuoka)leipää
6 viipaletta ruisvuokaleipää
kostutukseen lihalientä
Täyte 1:
1 pieni pötkö HK:n herkkumaksamakkaraa
suolakurkkukuutioita
persiljasilppua
0,25 - 0,5 tuubia voileipäpikkelsiä
Täyte 2:
1 prk ranskankermaa
1 prk Philadelphia-tuorejuustoa
n. 200 g kinkkua hienonnettuna
kourallinen kirsikkatomaatteja kuutioituina ja liiat nesteet poistettuna
loraus limemehua
mustapippuria
Kuorrutus (jää vähän yli):
1 prk (400 g) maustamatonta sulatejuustoa
1 prk ranskankermaa
Koristelu:
pari kirsikkatomaattia
keittokinkkua
persiljanuppuja
Valmistus:
- Käytä pyöreää irtoreunaista kakkuvuokaa, joka on vuorattu tuorekelmulla.
- Valmista täytteet sekoittamalla ainekset tasaiseksi massaksi.
- Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele puolet vaaleasta leivästä pohjalle. Kostuta ja täytä toisella täytteellä.
- Toista sama tummalla leivällä ja asettele lopuksi loput vaaleat leivät päälle ja kostuta.
- Taita tuorekelmut kakun päälle, aseta paino päälle, siirrä jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli.
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja työstä tiiviin siivilän läpi.
- Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele.