Viime aikoina on tullut herkuteltua aamuisin amerikkalaisilla pannukakuilla. Vaihtelua saa käyttämällä eri marjoja, suklaata, kardemummaa jne.
Koostumus on kyllä ihan eri kuin perinteisissä suomalaisissa letuissa. Ehkä suurimmat erot aiheuttaa leivinjauheen käyttö ja matala paistolämpötila. Leivinjauheella saadaan kuohkeutta ja matala paistolämpötila estää pinnan mustumisen ennen keskiosan kypsymistä. Suomalaisissa letuissahan rapsakka palanut reuna tuo vain lisämakua.
20 lettua
Tarvikkeet:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl öljyä
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
mustikoita
Tarjoiluun:
vaaleaa siirappia
Valmistus:
- Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään.
- Lisää öljy, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Lorauta lettupannun syvennyksiin hieman rasvaa ja kaada taikinaa sopiva määrä. Ripottele pinnalle muutama mustikka.
- Paista miedolla lämmöllä n. 1 minuutti molemmilta puolilta.
- Tarjoile vaalean siirapin kera.