Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 189 P: 8.5 H: 11.2 R: 12.2
Tarvikkeet:
400 g piirakkataikinaa
400 g naudan paistijauhelihaa (10 % rasvaa)
1 prk tomaattimurskaa
2 salottisipulia
7 mustaa oliivia
mustapippuria
valkopippuria
pari pyöräytystä chilimyllystä
suolaa
1 tl valkosipulimurskaa
(basilikaa)
2 dl ruokakermaa (5 % rasvaa)
200g kevyt Italian yrtit -tuorejuustoa
2 isoa munaa
pari rkl juustoraastetta
Valmistus:
- Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikuumenna uuni 180° ja paista pohjaa n. 7 min.
- Ruskista jauheliha melkein kypsäksi, lisää sipulit ja mausta. Kypsennä liha ja ota pois hellalta.
- Levitä hyvin valutettu tomaattimurska piirakkapohjan päälle. Levitä jauheliha piirakkavuokaan tomaattimurskan päälle.
- Sekoita kerma, tuorejuusto ja munat. Mausta suolalla ja lisää jauhelihan päälle.
- Puolita oliivit pituussuunnassa ja asettele piirakan päälle. Lisää halutessasi pari rkl juustoraastetta.
- Paista uunin keskiosassa n. 30 min.