1263489191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 189 P: 8.5 H: 11.2 R: 12.2

Tarvikkeet:

400 g piirakkataikinaa

400 g naudan paistijauhelihaa (10 % rasvaa)

1 prk tomaattimurskaa

2 salottisipulia

7 mustaa oliivia

mustapippuria

valkopippuria

pari pyöräytystä chilimyllystä

suolaa

1 tl valkosipulimurskaa

(basilikaa)

2 dl ruokakermaa (5 % rasvaa)

200g kevyt Italian yrtit -tuorejuustoa

2 isoa munaa

pari rkl juustoraastetta

Valmistus:

  • Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikuumenna uuni 180° ja paista pohjaa n. 7 min.
  • Ruskista jauheliha melkein kypsäksi, lisää sipulit ja mausta. Kypsennä liha ja ota pois hellalta.
  • Levitä hyvin valutettu tomaattimurska piirakkapohjan päälle. Levitä jauheliha piirakkavuokaan tomaattimurskan päälle.
  • Sekoita kerma, tuorejuusto ja munat. Mausta suolalla ja lisää jauhelihan päälle.
  • Puolita oliivit pituussuunnassa ja asettele piirakan päälle. Lisää halutessasi pari rkl juustoraastetta.
  • Paista uunin keskiosassa n. 30 min.