Vietettiin ensimmäistä kertaa Halloweenia. Tekemiseen vierähti tovi. Kivaa, mutta väsyttävää. :)
En ottanut kuvaa boolista enkä perussalaatista. Tarkoitus oli tehdä taas candy corn -namuja, mutta aika ei riittänyt.
Epäilyttävät grissinit
20 kpl
Ravintosisältö/kpl:
Kcal: 95 P: 2.0 H: 12.9 R: 4.0
Grissinejä, eli suolatikkuja
Grissineistä voi muotoilla vaikka sormia.
Tarvikkeet:
1,25 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
elintarvikeväriä
0,75 g öljyä
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
5,5 - 6 dl vehnäjauhoja
1 kananmunan valkuainen
Valmistus:
- Liota hiiva veteen. Lisää väri, öljy, suola, sokeria ja jauhoja vähän kerrallaan. Alusta tasainen taikina.
- Anna kohota peitettynä n. 45 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi. Kauli taikinasta levy ja leikkaa ohuita suokaleita esim. pizzaleikkurilla. Siirrä rullatut suikaleet leivinpaperin päälle pellille ja annan kohota peitettynä 20 minuuttia.
- Voitele valkuaisella ja paista kiertoilmauunissa 165° n. 20 - 25 minuuttia, kunnes tangot ovat kuivan rapeita.
Puukotetut bebet
minimuffinivuoallinen (24 kpl)
Ravintosisältö/kpl:
Kcal: 120 P: 1.5 H: 8.5 R: 9.0
Ensimmäiseen kiisseliin laitoin epähuomiossa voin ja menetin ainoan puolikkaan tangon vaniljaa, jonka olisin halunnut käyttää näihin. Piti tehdä toinen satsi. :L
Jouduin kovertamaan hieman pohjia, koska niistä tuli liian paksuja.
Tarvikkeet:
Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täytekiisseli:
1,5 dl maitoa
3 tl maizenaa
2 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl vanilliinisokeria
150 g voita
Pinnalle:
1,5 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
elintarvikeväriä
spritsattuja suklaapuukkoja
Valmistus:
- Sekoita kaikki pohjan ainekset taikinaksi ja anna hetki levätä jääkaapissa. Jaa taikina minimuffinivuoan koloihin.
- Painele taikina tasaisesti niin, että pohja on mahdollisimman ohut ja reunat saavat jäädä paksuiksi. Pidä pohjia vielä hetki jääkaapissa. Paista pohjat kiertoilmauunissa 175° vaalean ruskeiksi. Kopauta pois vuoista jäähtyneinä.
- Mittaa kattilaan maito, maizena, sokeri ja keltuainen. Kuumenna kiehuvaksikoko ajan sekoittaen. Siirrä pois levyltä kun kiisseli kuplahtaa pari kertaa. Lisää vanilliinisokeri ja jäähdytä kylmäksi.
- Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää joukkoon kylmä kiisseli. Sekoita hyvin. Täytä jäähtyneet vuoat kiisselillä ja pidä bebet kylmässä, kunnes täyte on jähmettynyt.
- Sekoita tomusokerin sekaan sitruunamehua sen verran, että saat levittyvän tahnan. Värjää. Levitä kuorrute bebejen päälle ja koristele suklaapuukoilla.
Kurpitsan muotoinen porkkanakakku
Tarvikkeet:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl öljyä
150 g (n. 3 dl) porkkanaraastetta
50 g mantelijauhetta
Pinnalle:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
elintarvikeväriä
250 g (½ paketti) tomusokeria
suklaalla spritsattu naama
Valmistus:
- Raasta porkkanat. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita sooda, leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhoihin. Lisää öljy, porkkaraaste, jauhot ja mantelijauhe.
- Levitä massa 23 cm x 23 cm uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista kiertoilmauunissa 150° n. puoli tuntia.
- Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä voi, elintarvikeväri ja tomusokeri keskenään. Lisää tuorejuusto ja levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Muumiocalzone
2 kpl
Hymyilevä muumio :)
Tarvikkeet:
Pohja:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
5,5 - 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
150 - 200 g mozzarellaraastetta
1,5 dl pizzakastiketta (tomaattipyrettä + oliiviöljyä + ketsuppia + mustapippuria + oreganoa)
40 - 50 kpl pepperonimakkaraviipaleita
1 dl vihreitä paprikakuutioita
1 kananmunan valkuainen
1 musta oliivi
Valmistus:
- Liota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi ja anna kohota.
- Kauli toisesta taikinapallosta pyöreäkulmainen kolmio: n. 36 cm korkea ja 28 cm leveä.
- Aseta taikina leivinpaperille, kolmion kärki itseesi päin. Kaiverra kevyesti 10 cm leveä suorakaiteen muotoinen kuvio keskelle kolmiota, 5 cm päästä ja alareunasta.
- Leikkaa kummallekin pitkälle reunalle 2,5 cm leveitä raitoja pienessä kulmassa suorakaiteeseen nähden. Jätä kolmio leveän pään kärkeen muumion päätä varten.
- Levitä suorakaiteen päälle kastike. Ripottele päälle juusto, pepperonit ja paprikakuutiot.
- Muotoile leveästä päästä muumiolle pää. Kääntele siitä lähtien täytteen päälle vuorotellen raitoja kummaltakin puolelta. Käännä kolmion kapean pään kärki täytteen päälle ja käännä kaksi viimeistä raitaa päälle painaen hieman.
- Voitele taikina kananmunalla. Peitä ja anna kohota 15 minuuttia. Muotoile oliivin puolikkaasta
silmät. - Toista vaiheet 1 – 6 toisella taikinapallolla.
- Paista kierotilmauunissa 150° 25 – 28 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea.
Anna seistä 5 minuuttia ennen leikkaamista.
Punainen booli ja jäätynyt käsi
0,5 l kirkasta viinaa
1 l karpalovichya
1,5 l karpalojaffaa
loraus grenadinia
kumihanskaan tehty jääpala
Kukkakimppu rakkaalta <3
Rekvisiittaa