Vietettiin ensimmäistä kertaa Halloweenia. Tekemiseen vierähti tovi. Kivaa, mutta väsyttävää. :)

En ottanut kuvaa boolista enkä perussalaatista. Tarkoitus oli tehdä taas candy corn -namuja, mutta aika ei riittänyt.


Epäilyttävät grissinit

20 kpl

Ravintosisältö/kpl:

Kcal: 95 P: 2.0 H: 12.9 R: 4.0

1288551027_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Grissinejä, eli suolatikkuja

1288551605_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Grissineistä voi muotoilla vaikka sormia.

Tarvikkeet:

1,25 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
elintarvikeväriä
0,75 g öljyä
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
5,5 - 6 dl vehnäjauhoja
1 kananmunan valkuainen

Valmistus:

  1. Liota hiiva veteen. Lisää väri, öljy, suola, sokeria ja jauhoja vähän kerrallaan. Alusta tasainen taikina.
  2. Anna kohota peitettynä n. 45 minuuttia.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi. Kauli taikinasta levy ja leikkaa ohuita suokaleita esim. pizzaleikkurilla. Siirrä rullatut suikaleet leivinpaperin päälle pellille ja annan kohota peitettynä 20 minuuttia.
  4. Voitele valkuaisella ja paista kiertoilmauunissa 165° n. 20 - 25 minuuttia, kunnes tangot ovat kuivan rapeita.

Puukotetut bebet

minimuffinivuoallinen (24 kpl)

Ravintosisältö/kpl:

Kcal: 120 P: 1.5 H: 8.5 R: 9.0

1288551698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensimmäiseen kiisseliin laitoin epähuomiossa voin ja menetin ainoan puolikkaan tangon vaniljaa, jonka olisin halunnut käyttää näihin. Piti tehdä toinen satsi. :L

1288551862_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1288551951_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jouduin kovertamaan hieman pohjia, koska niistä tuli liian paksuja.

Tarvikkeet:

Pohja:

100 g voita
½ dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täytekiisseli:

1,5 dl maitoa
3 tl maizenaa
2 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl vanilliinisokeria
150 g voita

Pinnalle:

1,5 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
elintarvikeväriä
spritsattuja suklaapuukkoja

Valmistus:

  1. Sekoita kaikki pohjan ainekset taikinaksi ja anna hetki levätä jääkaapissa. Jaa taikina minimuffinivuoan koloihin.
  2. Painele taikina tasaisesti niin, että pohja on mahdollisimman ohut ja reunat saavat jäädä paksuiksi. Pidä pohjia vielä hetki jääkaapissa. Paista pohjat kiertoilmauunissa 175° vaalean ruskeiksi. Kopauta pois vuoista jäähtyneinä.
  3. Mittaa kattilaan maito, maizena, sokeri ja keltuainen. Kuumenna kiehuvaksikoko ajan sekoittaen. Siirrä pois levyltä kun kiisseli kuplahtaa pari kertaa. Lisää vanilliinisokeri ja jäähdytä kylmäksi.
  4. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää joukkoon kylmä kiisseli. Sekoita hyvin. Täytä jäähtyneet vuoat kiisselillä ja pidä bebet kylmässä, kunnes täyte on jähmettynyt.
  5. Sekoita tomusokerin sekaan sitruunamehua sen verran, että saat levittyvän tahnan. Värjää. Levitä kuorrute bebejen päälle ja koristele suklaapuukoilla.

Kurpitsan muotoinen porkkanakakku

1288552735_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl öljyä
150 g (n. 3 dl) porkkanaraastetta
50 g mantelijauhetta

Pinnalle:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
elintarvikeväriä
250 g (½ paketti) tomusokeria
suklaalla spritsattu naama

Valmistus:

  1. Raasta porkkanat. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita sooda, leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhoihin. Lisää öljy, porkkaraaste, jauhot ja mantelijauhe.
  2. Levitä massa 23 cm x 23 cm uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista kiertoilmauunissa 150° n. puoli tuntia.
  3. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä voi, elintarvikeväri ja tomusokeri keskenään. Lisää tuorejuusto ja levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele.

Muumiocalzone

2 kpl

1288553274_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1288553335_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hymyilevä muumio :)

Tarvikkeet:

Pohja:

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
5,5 - 6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 - 200 g mozzarellaraastetta
1,5 dl pizzakastiketta (tomaattipyrettä + oliiviöljyä + ketsuppia + mustapippuria + oreganoa)
40 - 50 kpl pepperonimakkaraviipaleita
1 dl vihreitä paprikakuutioita
1 kananmunan valkuainen
1 musta oliivi

Valmistus:

  1. Liota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi ja anna kohota.
  2. Kauli toisesta taikinapallosta pyöreäkulmainen kolmio: n. 36 cm korkea ja 28 cm leveä.
  3. Aseta taikina leivinpaperille, kolmion kärki itseesi päin. Kaiverra kevyesti 10 cm leveä suorakaiteen muotoinen kuvio keskelle kolmiota, 5 cm päästä ja alareunasta.
  4. Leikkaa kummallekin pitkälle reunalle 2,5 cm leveitä raitoja pienessä kulmassa suorakaiteeseen nähden. Jätä kolmio leveän pään kärkeen muumion päätä varten.
  5. Levitä suorakaiteen päälle kastike. Ripottele päälle juusto, pepperonit ja paprikakuutiot.
  6. Muotoile leveästä päästä muumiolle pää. Kääntele siitä lähtien täytteen päälle vuorotellen raitoja kummaltakin puolelta. Käännä kolmion kapean pään kärki täytteen päälle ja käännä kaksi viimeistä raitaa päälle painaen hieman.
  7. Voitele taikina kananmunalla. Peitä ja anna kohota 15 minuuttia. Muotoile oliivin puolikkaasta
    silmät.
  8. Toista vaiheet 1 – 6 toisella taikinapallolla.
  9. Paista kierotilmauunissa 150° 25 – 28 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea.
    Anna seistä 5 minuuttia ennen leikkaamista.

Punainen booli ja jäätynyt käsi

0,5 l kirkasta viinaa
1 l karpalovichya
1,5 l karpalojaffaa
loraus grenadinia
kumihanskaan tehty jääpala


1288553916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kukkakimppu rakkaalta <3

1288553973_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rekvisiittaa