Jos joku ei huomannut, blinikausi on juuri käynnissä. En ole mikään mädin ylin ystävä, mutta onneksi täytteeksi on kaikenlaisia erilaisia vaihtoehtoja.

Resepti on Ruokalasta. Omaan makuuni tattarin maku oli ehkä hieman liian voimakas. Se aika pitkälle peitti muut maut alleen. Ensi kerralla täytynee muuttaa jauhosuhteita.


Blinis, the Russian pancakes are in season just now! They may be eaten as they are or you can smear them with butter, soured cream (smetana), caviar, onion, pickled cucumber, gravlax, cold-smoked salmon and even mushrooms. I guess the most common seasoning is black pepper.

The taste of buckwheat was a bit too strong as it overpowered the other ingredients. Next time I'll use more plain flower and less buckwheat flour.

Blini smetanan, maustekurkkujen, sipulin, lohen mädin, kylmäsavulohen ja mustapippurin kera.

Blini with smetana, pickled cucumber, onion, cold-smoked salmon, salmon roe and black pepper.

Tarvikkeet:

5 dl täysmaitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
1 1/4 dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 tl suolaa
1/2 dl sulaa voita
1 rasia kermaviiliä
3 valkuaista vaahdotettuna
paistamiseen voita

Valmistus:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna seistä huoneenlämmössä 3-6 tuntia.
  2. Lisää keltuaiset, suola, sula voi ja kermaviili, sekoita hyvin. Nostele valkuaisvaahto joukkoon.
  3. Paista paksuhkoja blinejä blini- tai lettupannulla.

Ingredients:

5 dl whole milk
20 g fresh yeast
2 1/2 dl buckwheat flour
1 1/4 dl plain flour
3 egg yolks
1 tsp salt
1/2 dl melted butter
1 package cultured half cream (Nordic kind of sour cream)
3 egg whites, whipped
butter for cooking

Method:

  1. Dissolve yeast in lukewarm milk. Whisk in the flours and let stand at room temperature for 3-6 hours.
  2. Add in the egg yolks, salt, melted butter and sour cream, mix well. Fold in whipped egg whites.
  3. Cook fairly thick blinis.

Blini Blin