Kaikenlaista sitä jaksaa väsätä, kun on aikaa. Periaatteessa pitäisi tehdä vielä ennen joulua graduhakemus kuntoon, mutta jotenkin ei motivoi lähteiden hakeminen ja muu siihen liittyvä puuha.

Karkkikeppipikkuleipien taikinassa on sama idea kuin pikselipikkuleipien taikinassa, eli siinä ei ole mitään nostatusaineita. Taikina on voikeksityyppinen. Sen valmistukseen et tarvitse sähkövatkainta.

n. 15 kpl

Tarvikkeet:

160 g vehnäjauhoja
115 g voita
1 keltuainen
60 g tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
(valkoista ja) pinkkiä pastaväriä

Valmistus:

  1. Vatkaa voi pehmeäksi. Lisää sokeri ja vatkaa tasaiseksi.
  2. Lisää keltuainen ja vanilja. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Toista.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja värjää elintarvikeväreillä. Käytin valkoista väriä, koska taikina on keltaista.
  5. Kääri pallot tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  6. Ota taikinoista saksanpähkinän kokoiset pallot ja muotoile niistä n. 10 cm:n pituiset pötköt. Rullaa pötköt yhteen ja rullaa vielä pötköä kämmenen ja pöydän välissä, jotta saat tasaisen pinnan. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille ja käännä pää kepin muotoon.
  7. Paista kiertoilmauunissa 160° n. 10 minuuttia, kunnes piprut alkavat saamaan väriä.
  8. Jäähdytä ritilällä.