Teki mieli pullaa, muttei ollut tarpeeksi jauhoja. Kaapissa oli yksinäinen päärynä ja pakastimessa pussin pohjalla kourallinen mansikoita. Tuli todella mehevä ja herkullinen piirakka.

Kunpa pakastimessa olisi ollut vaniljajäätelöä!

Johannan kommentin vuoksi kokeilin reseptiä uudestaan. Käy kurkkaamassa tulos!

6 annosta

1253214880_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 279 P: 5.4 H: 50.7 R: 5.7

Tarvikkeet:

(20 cm:n piirasvuoka)

Pohja:

2 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Päälle:

1 päärynä
kourallinen (70 g) mansikoita
20 g voita (+ voiteluun)

Valmistus:

  1. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.
  2. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan.
  3. Kuori päärynät. Viipaloi päärynät ja mansikat ja asettele pohjan päälle. Painele massan sekaan. Vuole kylmästä voista lastuja piirakan päälle.
  4. Paista kiertoilmauunissa 180° 20 - 25 minuuttia.
  5. Tarjoa heti lämpimänä esim. vaniljajäätelön kanssa.