Osallistuin näillä muffineilla leivontafoorumin marras-joulukuun haasteeseen. Sijoitus oli jaettu toinen sija. Sain tuotoksesta kivoja kommenttejakin, kiitos niistä.

Karpalot ovat tunnetusti tosi voimakkaan makuisia, happamampia kuin puolukat omasta mielestäni. Tässä hapokkuus on saatu aisoihin.

12 kpl

1292320851_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos muffineja ei käännä lopuksi oikein päin, on tuloksena upside down -muffini.

Tarvikkeet:

Karpalokastike:

170 g karpaloita
150 g (1,8 dl) sokeria
1 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1 appelsiinin raastettu kuori

Muffinimassa:

260 g (4 dl) vehnäjauhoja
100 g (1,2 dl) sokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kermamaitoa (1 dl kuohukermaa + 1,5 dl rasvatonta maitoa)
1 kananmuna, kevyesti vatkattuna
1 tl vanilja-aromia
60 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
0,5 dl pekaanipähkinöitä hienonnettuna

Koristelu:

sihdattua tomusokeria
pekaanipähkinöitä
karpaloita
pikeeriä kiinnitykseen

Valmistus:

  • Esilämmitä kiertoilmauuni 175-asteeseen. Voitele 12 kolon muffinivuoka.

Karpalokastike:

  • Lisää karpalot, sokeri, appelsiinimehu ja appelsiininkuori keskikokoiseen kattilaan.
  • Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri liukenee ja karpalot alkavat hajota (n. 10 minuuttia).
  • Poista hellalta ja siirrä jäähtymään siksi aikaa kun valmistat massan.

Muffimassa:

  • Yhdistä vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe isossa kulhossa.
  • Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermamaito, kananmuna, vanilja, voi ja pähkinät.
  • Lisää kermamaitoseos jauhoseokseen. Sekoita kunnes massa on lähes tasainen. Älä sekoita liikaa.

Lopuksi:

  • Jaa karpaloseos tasaisesti 12 muffinikoloon ja lusikoi muffinimassa päälle.
  • Paista n. 15 minuuttia.
  • Aseta ritilälle jäähtymään hetkeksi ja kumoa jäähtymään kokonaan niin, että karpaloseos on ylöspäin.
  • Käännä muffinit karpalokastike alaspäin ja koristele.