Ensimmäisen kerran tein tofusta jotain. Korvasin tavallisesti käyttämäni broilerin tofulla ja tuli hyvää. Mies kyllä totesi, että jäi kaipaamaan jotain "purtavaa". :)
Vinkki! Nuudeleita ei pidä paistaa kuumana, jottei niistä tule puuroa!
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 90 P: 5.4 H: 9.6 R: 3.3
Tarvikkeet:
1 tl seesaminsiemeniä
3 kananmunaa
1 pkt kiinteää tofua (350 g)
2 rkl rypsiöljyä
2 isoa levyä täysjyvävehnänuudelia (170 g)
3 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni keltainen paprika
3 kevätsipulia
pätkä kurkkua
115 g sokeriherneitä
2 isoa chiliä (tai bird's eye -chiliä, jos haluaa vahvempaa)
soijaa
kalakastiketta
seesamiöljyä
1 lime
Valmistus:
- Kuutioi tofu kannelliseen rasiaan. Sekoita marinadiainekset eri astiassa keskenään ja lisää kuutioiden päälle. Lisää niin paljon vettä, että tofu peittyy. Pidä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
- Keitä nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita jääkaappiin. Pidä nuudelit kylmässä vähintään pari tuntia, jotta ne ehtivät kuivua.
- Kuutioi ja pilko kasvikset. Paina valkosipulia veitsen kyljellä, jotta se litistyy ja viipaloi.
- Paahda seesaminsiemenet ilman öljyä kuumalla pannulla. Siirrä toiseen astiaan.
- Tee munakas: Vatkaa munat astiassa hyvin haarukalla. Kaada seos paistinpannuun ja sekoita koko ajan syömäpuikoilla. Munakas on valmis, kun se on kiinteähköä. Siirrä toiseen astiaan.
- Valuta tofukuutiot. Paista niitä öljyssä pari minuuttia. Siirrä seesaminsiemenastiaan.
- Paista nuudeleita, munakasta, porkkanoita ja valkosipulia kuumalla pannulla muutama minuutti. Sekoitus on kätevää syömäpuikoilla.
- Lisää loput kasvikset, seesaminsiemenet ja tofu. Sekoita pari minuuttia.
- Lisää lopuksi loraukset soijaa, seesamiöljyä ja kalakastiketta.
- Viipaloi lime ja tarjoa annoksen kanssa.