Ensimmäisen kerran tein tofusta jotain. Korvasin tavallisesti käyttämäni broilerin tofulla ja tuli hyvää. Mies kyllä totesi, että jäi kaipaamaan jotain "purtavaa". :)

Vinkki! Nuudeleita ei pidä paistaa kuumana, jottei niistä tule puuroa!

1263641082_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 90 P: 5.4 H: 9.6 R: 3.3

Tarvikkeet:

annos marinadia tofulle

1 tl seesaminsiemeniä

3 kananmunaa

1 pkt kiinteää tofua (350 g)

2 rkl rypsiöljyä

2 isoa levyä täysjyvävehnänuudelia (170 g)

3 porkkanaa

2 valkosipulinkynttä

1 pieni keltainen paprika

3 kevätsipulia

pätkä kurkkua

115 g sokeriherneitä

2 isoa chiliä (tai bird's eye -chiliä, jos haluaa vahvempaa)

soijaa

kalakastiketta

seesamiöljyä

1 lime

Valmistus:

  1. Kuutioi tofu kannelliseen rasiaan. Sekoita marinadiainekset eri astiassa keskenään ja lisää kuutioiden päälle. Lisää niin paljon vettä, että tofu peittyy. Pidä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
  2. Keitä nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita jääkaappiin. Pidä nuudelit kylmässä vähintään pari tuntia, jotta ne ehtivät kuivua.
  1. Kuutioi ja pilko kasvikset. Paina valkosipulia veitsen kyljellä, jotta se litistyy ja viipaloi.
  2. Paahda seesaminsiemenet ilman öljyä kuumalla pannulla. Siirrä toiseen astiaan.
  3. Tee munakas: Vatkaa munat astiassa hyvin haarukalla. Kaada seos paistinpannuun ja sekoita koko ajan syömäpuikoilla. Munakas on valmis, kun se on kiinteähköä. Siirrä toiseen astiaan.
  4. Valuta tofukuutiot. Paista niitä öljyssä pari minuuttia. Siirrä seesaminsiemenastiaan.
  5. Paista nuudeleita, munakasta, porkkanoita ja valkosipulia kuumalla pannulla muutama minuutti. Sekoitus on kätevää syömäpuikoilla.
  6. Lisää loput kasvikset, seesaminsiemenet ja tofu. Sekoita pari minuuttia.
  7. Lisää lopuksi loraukset soijaa, seesamiöljyä ja kalakastiketta.
  8. Viipaloi lime ja tarjoa annoksen kanssa.