Tällä kertaa teki mieli ihan perussettiä, eli ilman mitään mausteita tai lisäosia. Edellisellä kerralla skonsseissa oli vaikka mitä. Ohjeeseen voi lisätä vähän sokeria, jos skonsseista haluaa makeampia. Päälle taas vaan voita. :)


The last time I made scones, there were lots of different ingredients in them. This time I wanted something basic. You could also add some sugar in the dough. Serve again w/ butter. :)

8 pientä tai 4 isoa - 8 small or 4 big

Tarvikkeet:

2,5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl soodaa
ripaus suolaa
25 g kylmää voita
buttermilk: 80 ml rasvatonta maitoa + 1 tl limemehua (sitruunamehua)

Valmistus:

  1. Tee buttermilk: Sekoita maito ja limemehu yhteen. Anna seistä 10 minuuttia.
  2. Sihtaa jauhota, sooda ja suola yhteen.
  3. Hiero voi jauhojen sekaan. Kaada maitoseos päälle ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kippaa taikina kevyesti jauhotetulle tasolle ja kauli tai taputtele n. 1 cm korkeaksi kiekoksi. Leikkaa terävällä veitsellä siivuiksi, siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kiertoilmauunissa 190° 10 minuuttia, kunnes skonssit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki ritilällä, mutta tarjoile lämpimänä.

Ingredients:

2,5 dl all purpose flour
0,25 tsp baking soda
pinch of salt
25 g cold butter
buttermilk: 80 ml skim milk + 1 tsp lime juice (lemon juice

Method:

  1. Prepare buttermilk: Mix the milk and juice together. Let stand for 10 minutes.
  2. Sift the flour, the optional sugar, baking soda, and salt into a bowl.
  3. Rub in the butter. Stir in the buttermilk all at once and mix until all ingredients are moistened.
  4. Turn out onto a lightly floured surface. Roll or pat the dough to about 1 cm thick round shape and cut diamonds. Arrange the scones few cm apart on an ungreased baking sheet. Bake the scones in a preheated 190°  convection oven for about 10 minutes, or until they are well risen and the tops are golden brown. Let the scones cool slightly on a rack, but serve them warm.