Mietin, mitä kehittelisin marraskuun leivontahaasteeseen. Vaihtoehtoina olivat suolainen herkku (jonka luultavasti teen jossain vaiheessa) ja makea kohokas. Kohokkaat olivat koemaistajien mieleen. :)

4 annosta

1263070986_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 426 P: 7.3 H: 40.1 R: 26.4

Tarvikkeet:

1 rkl maizenaa

¼ tl inkivääriä

¼ tl kanelia

¼ tl neilikkaa

1,5 dl kuohukermaa

100 g tummaa suklaata

½ dl siirappia

3 kanamunaa

½ dl sokeria

voita + sokeria vuokien voiteluun

(vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa)

Valmistus:

  1. Voitele ja sokeroi kohokasvuoat.
  2. Mittaa kattilaan maizena ja mausteet. Lisää kerma vähitellen samalla sekoittaen. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Lisää suklaapalat ja siirappi ja sekoittele, kunnes seos on tasaista.
  3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen.
  4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri marenkimaiseksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovaisesti suklaaseoksen joukkoon.
  5. Jaa massa annosvuokiin ja paista kohokkaita kiertoilmauunissa 165° n. 15 minuuttia. Ja uuniluukkuahan ei avata kesken paiston!
  6. Tarjoa vaikka vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.