Kohokkaasta saa todella vähähiilihydraattisen, kun korvaa vielä korppujauhot parmesanraasteella.

Katso myös kohokastutoriaali.

1 annos

1266324783_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 211 P: 7.4 H: 2.8 R: 18.9

Tarvikkeet:

Voiteluun:

voita

korppujauhoja

Kohokas:

1 rkl voita

2 vihreää oliivia ohuina viipaleina

½ pieni tomaatti ohuina viipaleina

1 kananmunan valkuainen

20 g vuohenjuustoa muruina

Valmistus:

  1. Esilämmitä kiertoilmauuni 170°.
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisää oliivit ja keitä niitä hetken aikaa.
  3. Kaada voi-oliiviseos n. 1,8 dl:n kokoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan. Asettele tomaatit päälle.
  4. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kääntele valkuaisvaahto ja juusto nopeasti ja kaada uunivuokaan. 
  6. Paista 12 - 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.