..tai oikeastaan Runeberginmuffinit. Muistaakseni olen kerran elämässäni ollut mukana näiden torttujen väännössä. Joskus pienenä jossain kerhossa. Oma, kuten miehenikin, muistikuva näistä oli "kuivia, en syö", joten pitihän sekin luulo korjata. Kostuttamalla varmistettiin asia.

Kaikillahan näihin on oma resepti. Itse testasin nyt tällaista. Ohje on aika lailla muokattuna Suosituimmat kotileivonnaiset -kirjasta. Oma lisä on kostutus ja kardemumma. Lisäksi korvasin makean korppujauhon piparkakkujamurusilla ja käytin jauhettuja, en rouhittuja, manteleita. Nam!!

10 muffinia tai 6-8 torttua

1296835421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hih. Mies tuli Runis kädessä huoneeseen, jossa olin tekemässä jotain: "joo-o, olit oikeassa *mums*". Eli hyviä on. ;)

Tarvikkeet:

Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl piparkakkumuruja
1 dl vehnäjauhoja
50 g (n. 1 dl) jauhettuja manteleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Kostutus:

1/4 dl vettä
1/4 rkl sokeria
pari tippaa manteliuutetta

Päälle ja sisään:

vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

Valmistus:

  1. Vatkaa sokeria ja pehmeä voi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Lisää myös kevyesti vatkattu kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele paperisiin muffinivuokiin tai Runebergintorttuvuokiin. Tasoita pinta kostutetuin sormin ja lisää päälle nokare vadelmahilloa.
  4. Paista kiertoilmauunissa 175° 13 minuuttia.
  5. Siirrä ritilälle jäähtymään.
  6. Kostuta tortut. Lisää päälle vielä nokare hilloa ja koristele sokerikuorrutteella.