Inkivääripikkuleipien lisäksi vien töihin suklaakakun. Kakkupohja on helppo leikata jo samana päivänä, koska se ei murene atomeiksi. Pohjaa ei välttämättä tarvitse kostuttaa, mutta itse sivelin ihan vähän maitoa reunoihin. Tää on nyt toinen synttärikakku. Oikea päivä lähenee ja kestittäviä riittää. ;)


Quite a basic chocolate cake with a lot of flavor. Again another birthday cake for me. ;)

Pääsispä jo kimppuun!

Tarvikkeet:

Pohja:

200 g tummaa suklaata (60 %)
200 g voita paloina
1 rkl pikakahvijauhetta
170 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl soodaa
200 g (luomu) ruokosokeria
200 g sokeria
25 g kaakaojauhetta
3 kananamunaa
75 ml buttermilk (siis piimä) (suhde: 1 dl rasvatonta maitoa + 1 tl sitruunamehua)

Kaakaovoikreemi:

100 g pehmeää voita
100 g tomusokeria
15 g kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Ganache-kuorrute:

(purkki aprikoosimarmelaadia)
200 g tummaa suklaata (60 %)
1,5 dl kuohukermaa
(päälle suklaaraastetta)

Valmistus:

Pohja:

  1. Vuoraa 21 - 22 cm:n kokoisen irtoreunaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele. Esilämmitä kiertoilmauuni 160°. Kaada rasvattoman maidon sekaan sitruunamehu ja anna olla 10 minuuttia.
  2. Pilko suklaa kattilaan. Lisää voi. Sekoita kahvi 125 ml:aan kylmää vettä ja kaada kattilaan. Lämmitä ja sekoittele, kunnes seos on tasainen. Älä ylikuumenna.
  3. Sekoita jauhot, sokerit, sooda, leivinjauhe ja kaakao keskenään isossa kulhossa. Vatkaa kananmunat eri kulhossa ja sekoita buttermilk sekaan.
  4. Kaada suklaaseos ja munaseos jauhokulhoon. Sekoita vain sen verran, että seos on tasainen. Kaada juoksevahko seos kakkuvuokaan. Paista pohjaa 1:n tunnin ajan. Ota pois uunista, anna seistä hetki vuoassa ja kumoa jäähtymään ritilälle kokonaan.

Täyte:

  1. Vatkaa ainekset keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.

Kakun viimeistely:

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja levitä täyte kahteen väliin.
  2. Keittele aprikoosimarmelaadia parin minuutin ajan. Levitä seosta kakun pintaan tasaisesti. Näin saat hieman tasaisemman suklaakuorrutteen.
  3. Kuumenna kerma kattilassa melkein kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Levitä lastalla kuorrute suhteellisen tasaiseksi. Koristele halutessasi.