Pannari on siitä kiva "leivottava", että ainesosien ja paistolämpötilan tarkkuudella ei ole niin suurta merkitystä. Jos malttaa odottaa seuraavaan päivään, pannari maistuu mielestäni paremmalta, kun koostumus on kiinteämpi.

A Finnish Oven Baked Pancake is a great dish to prepare when you're craving pancakes but don't want to spend a lot of time bent over a skillet. I personally like this kind of pancake with homemade jam, whipped cream and/or vanilla ice cream.

You can easily adjust the ingredients according to how much you have milk!


The pancake may rise high over the pan. This is perfectly fine as it will settle as it cools.

Perusohje:
1 l maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
sokeria maun mukaan (ehkä n. ½-1 dl)
suolaa
  1. Vatkaa ainekset tasaiseksi ja kaada kahteen voideltuun uunivuokaan.
  2. Paista 200°-225° uunissa n. 30-45 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä hetki ja nauti esim. hillon kera.

Basic recipe:
1 l milk
4 dl flour
4 eggs
sugar according to taste (maybe about ½-1 dl)
salt
  1. Wisk the ingredients together and pour into 2 greased oven pans.
  2. Bake in 200°C-225°C oven for about 30-45 minutes.
  3. Let cool for a while and enjoy e.g. with jam.