Aah, ihanaa mausteista keittoa flunssan hoitoon!

4 annosta

1263070656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

Lihapullat:

400 g naudan paistijauhelihaa

1/3 pieni tlk maissia

1/3 prk (á 300 g) tulista chunky salsaa

1 sipuli kuutioituna

2 rkl tuoretta korianterisilppua

1 tl jauhettua kuminaa

mustapippuria

suolaa

1 valkosipulinkynsi

1 kananmunan valkuainen

"sopivasti" korppujauhoa, ettei taikina ole aivan löllöä

Keitto:

2/3 pieni tlk maissia

1 tlk tomaattimurskaa

1 tlk punaisia kidneypapuja chilikastikkeessa

2,5 dl lihalientä

2/3 prk (á 300 g) tulista chunky salsaa

2 rkl tuoretta korianterisilppua

1 vihreä paprika kuutioituna

1 tl chilijauhetta

1 valkosipulinkynsi

mustapippuria

Lisäksi:

tuoretta korianteria

crème fraicea

(chilikastiketta, chilijauhetta)

Valmistus:

  1. Yhdistä lihapulla-ainekset kulhossa ja pyöritä taikinasta palloja. Siirrä jääkaappiin tasaantumaan.
  2. Yhdistä keittoainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpö ja lisää raa-at lihapullat. Anna hautua tunnin ajan.
  3. Tarjoa tuoreen korianterin ja crème fraicen kera.