Ohje on kahden erilaisen kakun yhdistelmä. Pienensin määriä moninkertaisesti, joten kakusta tuli ehkä enemmänkin piirakka. Käytä vuokana pientä suorakaiteen muotoista leipävuokaa, niin saat sopivan kokoiset 4 palaa.

Osallistuin leipomuksella Leivontafoorumin maaliskuun haasteeseen "Nopea vierasvara". Sain ihan aiheellista kommenttia leivonnaisen nimeen liittyen. Moni oli sitä mieltä, että tämä ei ole karamellisointia. Haastan kokeilemaan ja maistamaan. Itselläni silikonisessa vuoassa puolukat pohjalla yhdessä massan kanssa muuttuivat hieman jopa kovaksi, makeaksi tahmaksi. (Ei taida kuulostaa niin ihanalta? :) Olkoon nimi nyt edelleen kuitenkin tuo sama.


The recipe is a combination of two cake recipes. I reduced the measure of each ingredient and came up with this. I think it's more like a pie. Use a small loaf pan.

I took part in a challenge (hosted by Leivontafoorumi) which aim was to bake something "quick for unexpected guests". I got some feedback on the name. "How is this caramelized?" Well, I challenge you to try it out yourself. ;) It's something that popped into my mind when I tasted it. It's really sweet and sticky at the bottom.

4 palaa/4 servings

Tarvikkeet:

Massa:

60 g voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
1 + 0,75 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,25 tl leivinjauhetta
1,25 dl puolukoita

Päälle:

20 g voita
0,5 dl sokeria
0,4 dl vehnäjauhoja

Valmistus:

  1. Esilämmitä uuni 165° (kiertoilmauuni 150°).
  2. Lämmitä voita pari sekuntia mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Sihtaa 1 dl vehnäjauhoista, suola ja leivinjauhe yhteen. Lisää jauhoseos voiseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Jauhota marjat lopuilla vehnäjauhoilla ja kääntele varovaisesti massan sekaan.
  5. Voitele (ja jauhota, jos et käytä silikonista vuokaa, kuten minä) suorakaiteen muotoinen vuoka ja kaada massa vuokaan.
  6. Yhdistä päälle tulevat voi, sokeri ja jauhot ja ripottele pinnalle.
  7. Paista 35-40 minuuttia.

Ingredients:

Batter:

60 g butter
1,25 dl caster sugar
1 egg
1 + 0,75 dl flour
pinch of salt
0,25 tsp baking powder
1,25 dl lingonberries

Topping:

20 g butter
0,5 dl caster sugar
0,4 dl flour

Method:

  1. Preheat oven to 165°c (convection 150°c).
  2. Soften the butter a few seconds in a microwave oven. Whisk the butter and sugar together. Add the egg and whisk together.
  3. Sift 1 dl of flour, salt and baking powder together. Add the flour mixture into the butter mixture and whisk.
  4. Roll the berries in the remaining flour and carefully turn into the batter.
  5. Grease a small loaf pan. Pour the batter in.
  6. Combine the topping ingredients and crumble on top.
  7. Bake 35 to 40 minutes.