Meidän taloudessa on totuttu syömään kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Ensimmäinen puolenpäivän aikaan ja toinen illalla klo: 18-21 välillä. Pari päivää sitten päätettiin kuitenkin vähentää iltasyömistä. Kokoliha-ateria klo: 20-21 aikaan on liikaa, vaikka treenaakin myöhään. Ihan hyvin riittää joku proteiinia sisältävä salaatti tai vaikka keitto! Ensimmäinen seuraus kevyestä iltasyömisestä on kamala nälkä aamulla. Herään jo ennen herätyskelloa kurnivaan mahaan. =) Kaipa tähän tottuu. Oheinen keitto on mielestäni parempaa seuraavana päivänä, kun se on saanut maustua.
A couple of days ago, we decided to stop eating heavy in the evening. We usually ate two hot meals a day. That's too much even if you exercise, I think. A protein-rich salad or soup is well sufficient! I'm not yet accustomed to the stomach-rumbling hunger in the morning and I wake up before the alarm goes off. =) I guess I'll get used to this. This soup is even better the next day.
3 annosta/3 servings
Herkullista linssikeittoa / Delicious Lentil Soup
Tarvikkeet:
2 isoa porkkanaa
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
voita + öljyä
reilusti garam masalaa
suolaa
400 g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
hunajaa
1 dl kookoskermaa
limemehua
(tuoretta korianteria)
Valmistus:
- Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna voi & öljy kattilassa, lisää garam masalaa. Sekoita hetki.
- Lisää kasvikset ja paista niitä pari minuuttia. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi, linssit ja hunaja.
- Hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Keittoon saa jäädä vähän suutuntumaa. Lisää kookoskerma ja limemehu ja kiehauta. Koristele korianterilla.
Ingredients:
2 big carrots
1 red onion
1 big garlic clove
butter+ oil
generously garam masala
salt
400 g crushed tomatoes
6 dl water
1 dl red lentils
honey
1 dl coconut cream
lime juice
(fresh coriander)
Method:
- Peel and chop carrots, onion and garlic.
- Heat up butter & oil in a sauce pan. Add in garam masala. Stir for a moment.
- Add in vegetables and fry them a couple of minutes. Pour in crushed tomatoes, water, lentils and honey.
- Let simmer over low heat for 20 minutes.
- Pure soup with hand blender. Add in cream and lime juice and bring to a boil. Garnish with coriander.