Meidän taloudessa on totuttu syömään kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Ensimmäinen puolenpäivän aikaan ja toinen illalla klo: 18-21 välillä. Pari päivää sitten päätettiin kuitenkin vähentää iltasyömistä. Kokoliha-ateria klo: 20-21 aikaan on liikaa, vaikka treenaakin myöhään. Ihan hyvin riittää joku proteiinia sisältävä salaatti tai vaikka keitto! Ensimmäinen seuraus kevyestä iltasyömisestä on kamala nälkä aamulla. Herään jo ennen herätyskelloa kurnivaan mahaan. =) Kaipa tähän tottuu. Oheinen keitto on mielestäni parempaa seuraavana päivänä, kun se on saanut maustua.


A couple of days ago, we decided to stop eating heavy in the evening. We usually ate two hot meals a day. That's too much even if you exercise, I think. A protein-rich salad or soup is well sufficient! I'm not yet accustomed to the stomach-rumbling hunger in the morning and I wake up before the alarm goes off.  =) I guess I'll get used to this. This soup is even better the next day.

3 annosta/3 servings

Herkullista linssikeittoa / Delicious Lentil Soup

Tarvikkeet:

2 isoa porkkanaa
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
voita + öljyä
reilusti garam masalaa
suolaa
400 g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
hunajaa
1 dl kookoskermaa
limemehua
(tuoretta korianteria)

Valmistus:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna voi & öljy kattilassa, lisää garam masalaa. Sekoita hetki.
  3. Lisää kasvikset ja paista niitä pari minuuttia. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi, linssit ja hunaja.
  4. Hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Keittoon saa jäädä vähän suutuntumaa. Lisää kookoskerma ja limemehu ja kiehauta. Koristele korianterilla.

Ingredients:

2 big carrots
1 red onion
1 big garlic clove
 butter+ oil
generously garam masala
salt
400 g crushed tomatoes
6 dl water
1 dl red lentils
honey
1 dl coconut cream
lime juice
(fresh coriander)

Method:

  1. Peel and chop carrots, onion and garlic.
  2. Heat up butter & oil in a sauce pan. Add in garam masala. Stir for a moment.
  3. Add in vegetables and fry them a couple of minutes. Pour in crushed tomatoes, water, lentils and honey.
  4. Let simmer over low heat for 20 minutes.
  5. Pure soup with hand blender. Add in cream and lime juice and bring to a boil. Garnish with coriander.