Tänään vedettiin tällaista herkullista chilimättöä. Jos tuntuu, että valmiissa ruoassa on liikaa öljyä/kastiketta, voi ruoan siirtää wok-pannusta reikäkauhan avulla tarjoiluastiaan.

3 annosta

1248620016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...ja lisukkeena jasmiiniriisiä ja pikaisesti paistettuja kasviksia:

1248620103_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

marinadi
450 g broilerin fileesuikaleita
4-6 punaista chiliä
1 rkl rypsiöljyä
1,5 rkl chilitahnaa
2-3 kevätsipulia ohuiksi viipaloituna

Kastike:

2 tl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl soijakastiketta
½ tl suolaa
1 tl seesamiöljyä

Lisukkeeksi:

paprika, porkkanoita, kevätsipulia
jasmiiniriisiä

Valmistus:

  1. Marinoi lihaa 20-30 minuuttia.
  2. Sekoita kastikeainekset keskenään.
  3. Leikkaa chilit pituussuunnassa halki ja poista siemenet.
  4. Kuumenna öljy wok-pannussa tiriseväksi ja lisää chilit. Kun chilit ovat käristyneet, lisää marinoitu liha ja paista 2 minuuttia, koko ajan tosi kuumalla pannulla. Lisää chilitahna ja jatka paistamista minuutin verran.
  5. Alenna lämpö matalaksi ja lisää kastike. Laita kansi päälle ja anna hautua kypsäksi. Poista hellalta ja sekoita sipulit sekaan. Tarjoile jasmiiniriisin ja pikaisesti paistettujen kasvisten kanssa.