Tänään vedettiin tällaista herkullista chilimättöä. Jos tuntuu, että valmiissa ruoassa on liikaa öljyä/kastiketta, voi ruoan siirtää wok-pannusta reikäkauhan avulla tarjoiluastiaan.
3 annosta
...ja lisukkeena jasmiiniriisiä ja pikaisesti paistettuja kasviksia:
Tarvikkeet:
marinadi
450 g broilerin fileesuikaleita
4-6 punaista chiliä
1 rkl rypsiöljyä
1,5 rkl chilitahnaa
2-3 kevätsipulia ohuiksi viipaloituna
Kastike:
2 tl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl soijakastiketta
½ tl suolaa
1 tl seesamiöljyä
Lisukkeeksi:
paprika, porkkanoita, kevätsipulia
jasmiiniriisiä
Valmistus:
- Marinoi lihaa 20-30 minuuttia.
- Sekoita kastikeainekset keskenään.
- Leikkaa chilit pituussuunnassa halki ja poista siemenet.
- Kuumenna öljy wok-pannussa tiriseväksi ja lisää chilit. Kun chilit ovat käristyneet, lisää marinoitu liha ja paista 2 minuuttia, koko ajan tosi kuumalla pannulla. Lisää chilitahna ja jatka paistamista minuutin verran.
- Alenna lämpö matalaksi ja lisää kastike. Laita kansi päälle ja anna hautua kypsäksi. Poista hellalta ja sekoita sipulit sekaan. Tarjoile jasmiiniriisin ja pikaisesti paistettujen kasvisten kanssa.