Ja taas jatketaan karppausruoalla. :)

Tällä kertaa vuorossa on mukaelma jauheliha-perunamuusilaatikosta. Epäileväisemmänkin kannattaa uskaltaa kokeilla! Hyvää perunamuusia ei kyllä korvaa mikään, mutta tässä hyvä vaihtoehto hiilareita karttavalle ja painoaan tarkkailevalle.

3 annosta

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 107 P: 10.7 H: 2.8 R: 5.8

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 441 P: 44.3 H: 11.8 R: 24.0

Tarvikkeet:

400 g naudan paistijauhelihaa (10 % rasvaa)

oliiviöljyä vuoan voiteluun

1 sipuli

2 valkosipulia

1 tlk (70 g) tomaattipyrettä

mustapippuria, cayennepippuria, paprikajauhetta (tms.)

suolaa, valkopippuria

350 g kukkakaalia

200 g parsakaalia

1 tlk (2 dl) ruoka 5 %

100 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)

Valmistus:

  1. Ruskista jauhelihaa ja lisää sipuli- ja valkosipulisilppu joukkoon loppuvaiheessa. Jatka kuullottamista hetken aikaa. Lisää tomaattipyre, mustapippuria, cayennepippuria ja paprikajauhetta.
  2. Keitä kaalit kypsiksi ja soseuta. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
  3. Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä. Kaada vuokaan jauhelihaseos ja sen päälle kaaliseos. Peitä juustoraasteella.
  4. Paista kiertoilmauunissa 180° 30 minuuttia.