Ja taas jatketaan karppausruoalla. :)
Tällä kertaa vuorossa on mukaelma jauheliha-perunamuusilaatikosta. Epäileväisemmänkin kannattaa uskaltaa kokeilla! Hyvää perunamuusia ei kyllä korvaa mikään, mutta tässä hyvä vaihtoehto hiilareita karttavalle ja painoaan tarkkailevalle.
3 annosta
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 107 P: 10.7 H: 2.8 R: 5.8
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 441 P: 44.3 H: 11.8 R: 24.0
Tarvikkeet:
400 g naudan paistijauhelihaa (10 % rasvaa)
oliiviöljyä vuoan voiteluun
1 sipuli
2 valkosipulia
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
mustapippuria, cayennepippuria, paprikajauhetta (tms.)
suolaa, valkopippuria
350 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
1 tlk (2 dl) ruoka 5 %
100 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)
Valmistus:
- Ruskista jauhelihaa ja lisää sipuli- ja valkosipulisilppu joukkoon loppuvaiheessa. Jatka kuullottamista hetken aikaa. Lisää tomaattipyre, mustapippuria, cayennepippuria ja paprikajauhetta.
- Keitä kaalit kypsiksi ja soseuta. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä. Kaada vuokaan jauhelihaseos ja sen päälle kaaliseos. Peitä juustoraasteella.
- Paista kiertoilmauunissa 180° 30 minuuttia.