Kiinalaisessa ravintolassa lähes poikkeuksetta tilaan hapanimelää kanaa ja ananasta, kun se on niin hyvää. Tehtiin miehen kanssa sitä nyt kotona ja oli kyllä vähintään yhtä herkullinen kokemus.

4 annosta

1263489093_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

450 g broilerin fileesuikaleita
1 kananmunan valkuainen
¼ tl suolaa
2 tl maizenaa
2 tlk ananaspaloja
0,6 dl ananasmehua
0,6 dl valkoviinietikkaa
0,6 dl ketsuppia
¼ tl suolaa
2 rkl fariinisokeria
1,5 rkl rypsiöljyä
1 punainen paprika isoina kuutioina
1 keltainen paprika isoina kuutioina
1 tl tuoretta inkivääriä
(riisiä)

Valmistus:

  1. Sekoita keskenään kananmunan valkuainen, lihat, suola ja maizena kulhossa. Anna olla huoneenlämmössä 15 minuuttia, tai yön yli jääkaapissa.
  2. Sekoita keskenään ananasmehu, viinietikka, ketsuppi, suola ja fariinisokeri.
  3. Kuumenna paistinpannu niin kuumaksi, että vesitippa haihtuu samantien. Lisää pannuun 1 rkl öljyä ja levitä se pannulle. Levitä lihat pannulle ja paista 1 minuutti koskematta niihin. Käännä lihat ja toista. Siirrä vielä raa'at lihat astiaan, mutta jätä öljyt pannuun.
  4. Alenna lämpötila keskilämmölle ja lisää ½ rkl öljyä. Anna öljyn kuumeta ja lisää paprikat ja inkivääri. Paista minuutin ajan.  Lisää ananakset ja hapanimelä kastike. Nosta lämpötila taas kuumaksi ja lisää lihat, kun kastike alkaa kuplia. Paista, kunnes lihat ovat kypsiä.