Tein lounaaksi yksi päivä satsin skonsseja. Tarjoa heti lämpimänä voin kera. Voit myös pakastaa skonssit.

I made some spicy scones for lunch the other day. Serve immediately w/ butter. You may also freeze the scones.

8 kpl

Samalla koitin testailla uuden kameran käyttöä.

Tarvikkeet:

200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus cayennepippuria, rouhittua mustapippuria ja suolaa
40 g voita kuutioituna
25 - 50 g kinkkua kuutioituna
2 kevätsipulia silputtuna
½ bird's eye -chili tai 5 cm:n pätkä kaupan laimeaa paksua chiliä
80 g vahvaa juustoa raasteena (pitkään kypsytetty Gouda tms.)
1 dl rasvatonta maitoa + 1 rkl sitruunamehua (tai limeä)
lisäksi maitoa voiteluun

Valmistus:

  1. Sekoita maito ja sitruunamehu. Anna seistä 5 - 10 minuuttia. Seoksesta tulee tarkoituksella hieman kokkareinen.
  2. Sihtaa yhteen jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Hiero voi sekaan.
  3. Sekoita joukkoon sipuli, chili ja suurin osa juustoraasteesta.
  4. Lisää maito veitsellä leikaten. Älä sekoita liikaa.
  5. Kauli taikina 2 cm:n paksuiseksi levyksi, ota pyöreällä muotilla (∅ 5 cm) paloja ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Voitele maidolla ja ripottele päälle loput juustot. Paista kietoilmauunissa 175° n. 12 minuuttia, kunnes skonssit ovat kullanruskeita.

Ingredients:

200 g flour
1 tsp baking powder
pinch of cayenne pepper, some black pepper and salt to taste
40 g butter, cubed
25 - 50 g ham, cubed
2 spring onions, chopped
½ bird's eye chilli or 5 cm of some milder chilli
80 g strong cheese, grated
about 115 ml Buttermilk or: 1 dl skim milk + 1 tbsp lemon juice (or lime)
plus some extra milk to brush

Method:

  1. Preheat convection oven to 175°. 
  2. If you don't have buttermilk, mix milk and juice. Let stand for 5 to 10 minutes. The mixture's supposed to be lumpy, don't worry.
  3. Sift the flour and baking powder into a large bowl, add the spices and rub the butter with your fingertips.
  4. Stir in spring onion, ham, chillies and most of the cheese.
  5. Add buttermilk, cutting it into the dry mixture with a knife until just combined - do not overmix.
  6. Turn dough onto a floured surface. Cut into rounds (∅ 5 cm). Place on a baking tray. Brush the top of the scones with extra milk and sprinkle over the remaining cheese. Bake for 12 minutes or until golden.