Tein lounaaksi yksi päivä satsin skonsseja. Tarjoa heti lämpimänä voin kera. Voit myös pakastaa skonssit.
I made some spicy scones for lunch the other day. Serve immediately w/ butter. You may also freeze the scones.
8 kpl
Samalla koitin testailla uuden kameran käyttöä.
Tarvikkeet:
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus cayennepippuria, rouhittua mustapippuria ja suolaa
40 g voita kuutioituna
25 - 50 g kinkkua kuutioituna
2 kevätsipulia silputtuna
½ bird's eye -chili tai 5 cm:n pätkä kaupan laimeaa paksua chiliä
80 g vahvaa juustoa raasteena (pitkään kypsytetty Gouda tms.)
1 dl rasvatonta maitoa + 1 rkl sitruunamehua (tai limeä)
lisäksi maitoa voiteluun
Valmistus:
- Sekoita maito ja sitruunamehu. Anna seistä 5 - 10 minuuttia. Seoksesta tulee tarkoituksella hieman kokkareinen.
- Sihtaa yhteen jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Hiero voi sekaan.
- Sekoita joukkoon sipuli, chili ja suurin osa juustoraasteesta.
- Lisää maito veitsellä leikaten. Älä sekoita liikaa.
- Kauli taikina 2 cm:n paksuiseksi levyksi, ota pyöreällä muotilla (∅ 5 cm) paloja ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Voitele maidolla ja ripottele päälle loput juustot. Paista kietoilmauunissa 175° n. 12 minuuttia, kunnes skonssit ovat kullanruskeita.
Ingredients:
200 g flour
1 tsp baking powder
pinch of cayenne pepper, some black pepper and salt to taste
40 g butter, cubed
25 - 50 g ham, cubed
2 spring onions, chopped
½ bird's eye chilli or 5 cm of some milder chilli
80 g strong cheese, grated
about 115 ml Buttermilk or: 1 dl skim milk + 1 tbsp lemon juice (or lime)
plus some extra milk to brush
Method:
- Preheat convection oven to 175°.
- If you don't have buttermilk, mix milk and juice. Let stand for 5 to 10 minutes. The mixture's supposed to be lumpy, don't worry.
- Sift the flour and baking powder into a large bowl, add the spices and rub the butter with your fingertips.
- Stir in spring onion, ham, chillies and most of the cheese.
- Add buttermilk, cutting it into the dry mixture with a knife until just combined - do not overmix.
- Turn dough onto a floured surface. Cut into rounds (∅ 5 cm). Place on a baking tray. Brush the top of the scones with extra milk and sprinkle over the remaining cheese. Bake for 12 minutes or until golden.