Ensimmäinen kerta, kun teen mitään marsipaanista. Ihan hyvin onnistui ja on hyvänmakuinen - ei liian marsipaaninen. Muokkasin löytämääni marsipaaniohjetta suklaamarsipaaniksi. Taikina on mielestäni liian tahmeaa heti työstettäväksi ja kannattaakin siirtää se jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi.
Luultavasti ei raa'an valkuaisen takia säily viikkoa kauempaa. Itse säilytin taikinaa maanantaista perjantaihin jääkaapissa ja oli vielä hyvää.
n. 500 g marsipaania
Tarvikkeet:
215 g mantelijauhetta
95 g tomusokeria
95 g sokeria
30 g kaakaojauhetta
1 tl sitruunamehua
2 kanamunanvalkuaista
Valmistus:
- Sekoita sokerit, mantelijauhe ja sitruunamehu keskenään:
- Lisää niin paljon valkuaista, että taikinasta tulee pehmeä:
Vaivaa taikina kevyesti kaakaojauhotetulla alustalla tasaiseksi. Kääri pallo kelmuun ja siirrä kannelliseen rasiaan. Anna olla jääkaapissa yön yli:
Seuraavana päivänä taikina on helposti kaulittavassa muodossa. Irtokakkuvuoalla saa kätevästi kakun kokoisen kannen, mikäli ei halua peittää koko kakkua:
Taikina on helppo siirtää kakun päälle lastan avulla: