Ensimmäinen kerta, kun teen mitään marsipaanista. Ihan hyvin onnistui ja on hyvänmakuinen - ei liian marsipaaninen. Muokkasin löytämääni marsipaaniohjetta suklaamarsipaaniksi. Taikina on mielestäni liian tahmeaa heti työstettäväksi ja kannattaakin siirtää se jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi.

Luultavasti ei raa'an valkuaisen takia säily viikkoa kauempaa. Itse säilytin taikinaa maanantaista perjantaihin jääkaapissa ja oli vielä hyvää.

n. 500 g marsipaania

Tarvikkeet:

215 g mantelijauhetta

95 g tomusokeria

95 g sokeria

30 g kaakaojauhetta

1 tl sitruunamehua

2 kanamunanvalkuaista

Valmistus:

  1. Sekoita sokerit, mantelijauhe ja sitruunamehu keskenään:

  2. 1247489005_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


  3. Lisää niin paljon valkuaista, että taikinasta tulee pehmeä:

  4. 1247489124_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Vaivaa taikina kevyesti kaakaojauhotetulla alustalla tasaiseksi. Kääri pallo kelmuun ja siirrä kannelliseen rasiaan. Anna olla jääkaapissa yön yli:
1247489198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraavana päivänä taikina on helposti kaulittavassa muodossa. Irtokakkuvuoalla saa kätevästi kakun kokoisen kannen, mikäli ei halua peittää koko kakkua:
1248192097_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina on helppo siirtää kakun päälle lastan avulla:
1248192168_img-d41d8cd98f00b204e9800998e