Osallistuin leivontafoorumin tammikuun leivontahaasteeseen oheisella leivoksella.
Juustokakut (2 annosta):
70 g Pirkan suklaa cookie -keksejä
1 rkl voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
2 liivatelehteä
¾ dl sokeria
1 Brejk-suklaapatukka
½ dl kuohukermaa
Valmistus:
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Hienonna keksit, lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
- Käytä kakun kasaamiseen joko kakun reunakalvoja tai teräksistä annosmuottia (∅ 9 cm). Painele pohjalle keksinmurut ja siirrä jääkaappiin.
- Vatkaa tuorejuusto notkeaksi.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan veteen. Jäähdytä hetken aikaa.
- Vatkaa liivate juuston sekaan. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja kerma. Vatkaa seos tasaiseksi.
- Kaada juustoseos muotteihin ja siirrä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Kinuskikastike:
1 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
½ dl siirappia
½ tl vaniljasokeria
1 rkl voita
Valmistus:
- Laita kattilaan kerma, sokeri ja siirappi.
- Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpö ja keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeen joukkoon voi ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarjoile.
Lisäksi koristeena kehrättyä sokeria.