Osallistuin leivontafoorumin tammikuun leivontahaasteeseen oheisella leivoksella.

1263813364_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juustokakut (2 annosta):

70 g Pirkan suklaa cookie -keksejä

1 rkl voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

2 liivatelehteä

¾ dl sokeria

1 Brejk-suklaapatukka

½ dl kuohukermaa

Valmistus:

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  2. Hienonna keksit, lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Käytä kakun kasaamiseen joko kakun reunakalvoja tai teräksistä annosmuottia (∅ 9 cm). Painele pohjalle keksinmurut ja siirrä jääkaappiin.
  4. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi.
  5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan veteen. Jäähdytä hetken aikaa.
  6. Vatkaa liivate juuston sekaan. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja kerma. Vatkaa seos tasaiseksi.
  7. Kaada juustoseos muotteihin ja siirrä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Kinuskikastike:

1 dl kuohukermaa

½ dl sokeria

½ dl siirappia

½ tl vaniljasokeria

1 rkl voita

Valmistus:

  1. Laita kattilaan kerma, sokeri ja siirappi.
  2. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpö ja keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeen joukkoon voi ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarjoile.

Lisäksi koristeena kehrättyä sokeria.