Tässä se luvattu ensimmäinen maalattu kakkukuva. Kiekko on vaahtokarkin makuista kaulintamassaa ja maalaus tehny elintarviketussia, pastavärejä ja giniä käyttäen.

Apua? Onko noissa marsipaani-, sokerimassa-, vaahtokarkki- ja  kaulintamassoissa eroa siinä mielessä, miten väri tarttuu tai kuinka paksua värin pitää olla, jotta se tarttuu? Mulle teetti suuria vaikeuksia saada väri tarttumaan tasaisesti: kuin olisi maalannut lasille! Annoin massan kuivua ainakin yhden päivän, ennen kuin aloitin maalaamisen. Yritin sekä ohuella värillä, että vähän paksummalla. Mun mutu sanoo, että väri oli kuitenkin varmaan liian paksua. Ja osittain kuvassa on kyllä liikaa väriä. Mutta kun sama tuntui tapahtuvan myös ohennetulla pastavärillä...? Reunat olisi kannattanut maalata pensselillä eikä (elintarvike)tussilla: ne jäi turhan paksuiksi.

Joka tapauksessa. Ohessa siis valmistujaiskakkuun kuva (hyvä mie! :).


This was my first ever painted pic on a fondant disc. The disc is marshmallow-flavored fondant and the painting is made with food pen, paste colors and gin. I've got lots to learn but this is a pretty good start?

The picture is for my gradution cake later.

Linux-hahmo Tux. - Linux character Tux.

Vähän lähikuvaa. Tässä näkyy myös se tarttumattomuus - varsinkin tuossa oranssissa värissä.

Tux close up. Here you can see how the color won't apply evenly! Maybe the paste was too thick?