Isäni täyttää tässä lähipäivinä 60 vuotta. Kahvittelut pidettiin viime viikonloppuna. Ei saanut "hössöttää", mutta jotain halusin tehdä. Suklaakakulla ei kai voi mennä pieleen. Toisaalta ganachea en ollut tehnyt koskaan. Pinnasta tuli ihan hyvä eka kerraksi. :)

Ohje on hieman muutettuna Savon Sanomien sivuilta.

Tein aiemmin suklaakukkia, joilla koristelin kakun.

Oli kuulemma parempaa kuin Sacher, jota kakku etäisesti muistuttaa. Maku ei ollut puolukoiden ansiosta niin imelä.

Aprikoteeraus, jota en myöskään ollut aiemmin joutunut tekemään. Tähän olisi voinut käyttää kokonaisen 300 g:n marmeladipurkin. Käytin reilut puoli purkkia ja se riitti juuri ja juuri.

Tarvikkeet:

Pohja:

200 g voita
300 g sokeria
3 kananmunaa
325 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Täyte:

kostutukseen maitoa + vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
100 g puolukoita
100 g valkosuklaata raastettuna

Ganache:

(aprikoosimarmeladia)
2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

Valmistus:

  1. Vaahdota voi ja sokeri kunnolla. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet ja suklaa keskenään ja lisää ne taikinaan. Älä vatkaa, vaan kääntele ainekset taikinaan. Lopuksi lisää kädenlämpöinen maito varovaisesti joukkoon.
  3. Voitele pyöreä (Ø 23) kakkuvuoka voilla. Vehnäjauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175° (kiertoilma n. 150°) 45 - 60 minuuttia.
  4. Otettuasi kakun uunista, anna sen jäähtyä kunnolla ja irrota se vuoasta vasta jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
  5. Vatkaa kerma, sekoita siihen jäiset puolukat ja valkosuklaaraaste. Kostuta toinen kakkulevy vaniljamaidolla ja laita täyte päälle. Nosta päällimmäinen kakkulevy kuorrutteen päälle ja kostuta.
  6. Siirrä kakku kelmutettuna jääkaappiin mehustumaan yön yli.
  7. Tee aprikoteeraus, eli keittele marmelaadia pari minuuttia ja sivele kakun pintaan. Tee suklaakuorrute, eli kuumenna kerma höyryäväksi, sulata suklaa ja sekoita joukkoon. Kaada kuorrute kakun päälle, anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ja koristele kakku.