Herkullinen, eikä liian makea jälkiruoka. Sokerin määrää hyytelössä voi lisätä, jos haluaa makeamman. Terriinin voi tehdä myös pieneen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
4 kohokasvuoallista
Ravintosisältö/kpl:
Kcal: 165 P: 2.3 H: 35.5 R: 0.6
Tarvikkeet:
2,5 dl vettä
100 g sokeria
3 liivatelehteä
125 g mustikoita
100 g persikkakuutioita
125 g vadelmia
250 g viipaloituja mansikoita
8 isoa basilikanlehteä
kylmää vettä, jääpaloja
Valmistus:
- Kiehauta vesi kattilassa, anna sokerin imeytyä sekaan. Sekoita esikäsitellyt liivatelehdet kuumaan veteen ja siirrä kattila jäähtymään hetkeksi.
- Vuoraa 4 kohokasvuokaa elmukelmulla tiiviisti niin, että kelmun reunat tulevat reilusti yli. Laita vuoat isoon astiaan. Kaada isoon astiaan jääkylmää vettä ja jääpaloja reilusti, jotta sokeriliemi alkaa hyytymään vuokiin heti.
- Kaada vuokien pohjalle 1 cm sokerilientä ja lado mustikat päälle. Lado seuraavaksi vadelmat ja täytä niiden välit persikkakuutioilla. Kaada päälle lisää lientä. Laita seuraavaksi 2 basilikanlehteä jokaiseen vuokaan ja lado mansikat. Kaada loppu liemi vuokiin ja siirrä vuoat jääkaappiin. Anna hyytyä mielellään yön yli ja peitä vuoat elmukelmulla, mikäli jääkaapissa on sinihomejuustoa tms. =)
- Kumoa vuoka lautaselle ja auta pitämällä kelmun reunasta kiinni.