Herkullinen, eikä liian makea jälkiruoka. Sokerin määrää hyytelössä voi lisätä, jos haluaa makeamman. Terriinin voi tehdä myös pieneen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

4 kohokasvuoallista

1263071980_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/kpl:

Kcal: 165 P: 2.3 H: 35.5 R: 0.6

Tarvikkeet:

2,5 dl vettä

100 g sokeria

3 liivatelehteä

125 g mustikoita

100 g persikkakuutioita

125 g vadelmia

250 g viipaloituja mansikoita

8 isoa basilikanlehteä

kylmää vettä, jääpaloja

(vadelmakastiketta)

Valmistus:

  • Kiehauta vesi kattilassa, anna sokerin imeytyä sekaan. Sekoita esikäsitellyt liivatelehdet kuumaan veteen ja siirrä kattila jäähtymään hetkeksi.
  • Vuoraa 4 kohokasvuokaa elmukelmulla tiiviisti niin, että kelmun reunat tulevat reilusti yli. Laita vuoat isoon astiaan. Kaada isoon astiaan jääkylmää vettä ja jääpaloja reilusti, jotta sokeriliemi alkaa hyytymään vuokiin heti.
  • Kaada vuokien pohjalle 1 cm sokerilientä ja lado mustikat päälle. Lado seuraavaksi vadelmat ja täytä niiden välit persikkakuutioilla. Kaada päälle lisää lientä. Laita seuraavaksi 2 basilikanlehteä jokaiseen vuokaan ja lado mansikat. Kaada loppu liemi vuokiin ja siirrä vuoat jääkaappiin. Anna hyytyä mielellään yön yli ja peitä vuoat elmukelmulla, mikäli jääkaapissa on sinihomejuustoa tms. =)
  • Kumoa vuoka lautaselle ja auta pitämällä kelmun reunasta kiinni.