Herkullista ja helppoa tehdä. Riisin kypsentämiseen menee 20-25 minuuttia, mutta on sen arvoista. Syötiin miehen kanssa ruoka kahdestaan, oli ehkä turhan ahne olo treenien jälkeen. Tästä riittää kyllä kolmelle. =)

1263489796_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 155 P: 10.3 H: 15.8 R: 5.6

Tarvikkeet:

300 g broilerin fileesuikaleita

1 valkosipulinkynsi

1 rkl rypsiöljyä

200 g risottoriisiä

½ rkl rypsiöljyä

5 dl kanalientä + 2 ½ dl vettä

2 rkl voita

50 g parmesaanijuustoraastetta (tms.)

kourallinen tuoretta persiljaa pilkottuna

mustapippuria

Valmistus:

  • Pilko fileesuikaleet ja valkosipuli pieneksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä toiseen astiaan.
  • Kuumenna kanaliemi ja vesi kiehuvaksi, mutta älä keitä, jotta neste ei haihdu liikaa.
  • Lisää paistinpannuun ½ rkl öljyä ja kuullota riisiä hetken aikaa. Lisää kanalientä isohko kauhallinen kerrallaan ja sekoita seosta aika-ajoin. Imeytä neste riisiin, ennen kuin lisäät sitä.
  • Lisää viimeisen kauhallisen kanssa kanat. Kun seos on al dente, lisää voi, juustoraaste, persilja ja mustapippuri.