Tämä "kohokas" ei vaadi uunia, joten kyseessä ei ole perinteinen kohokas. Jäätelökohokkaassa käytetään jäätelön sijaan joskus kondensoitua maitoa tai kuohukermaa. Parhaiten hyytyminen tapahtuu pakastimessa, mutta jääkaappikin käy, jos ei käytä jäätelöä.

Jos käytät pakastemarjoja, kannattaa niiden ensin antaa sulaa ja kuivahtaa lävikössä, niin kohokkaiden pohjalle ei painu niin paljon nestettä.

Jäätelökohokas tarjoillaan kuuman suklaa- tai marjakastikkeen kanssa.

4 annosta

1263070905_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 259 P: 4.7 H: 27.0 R: 14.2

Tarvikkeet:

125 g vadelmia

125 g mansikoita

125 g kuohukermaa

1 dl sokeria

2 kananmunaa

1 rkl sitruunamehua

1,5 rkl appelsiinimehua

Valmistus:

  1. Pilko marjat hieman pienemmäksi.
  2. Erottele kananmunat.
  3. Vatkaa keltuaiset ja ¾ sokerista kermaiseksi seokseksi.
  4. Lisää marjat ja mehut seokseen.
  5. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele seokseen.
  6. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää loput sokerit ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja marenkimaista. Kääntele vaahto marjaseokseen.
  7. Reunusta kohokasvuoat kakun reunakalvoilla tai leivinpaperilla.
  8. Lisää vuokiin täytettä pari senttiä vuoan reunan yli.
  9. Siirrä jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.