Kuivattelin sitruunarenkaita kokeilun vuoksi. Näitä voisi myös sokeroida/karamelisoida monella eri tavalla. Sokeroituja viipaleita voi käyttää mm. kakkujen koristeluun.

1292871166_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Riippuen sitruunaviipaleen paksuudesta, sisuksen väri vaihtelee keltaisesta vaalean ruskeaan.

Valmistus:

  1. Viipaloi sitruunat mahdollisimman ohuiksi. Jos viipale jää turhan paksuksi, uunissaoloaika kasvaa huomattavasti. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Kuivata uunissa 70°:ssa useita tunteja. Vähän samoin, jos olet kuivatellut sieniä. Jätä uuni raolleen, jotta kosteus pääsee ulos. Käytä apuna esim. puukauhaa.
  3. Kokeile välillä viipaleita ja kääntele silloin tällöin.

Käyttöä näille voi keksiä kaikenlaista:

  • huhmareessa jauheeksi: omaksi mausteekseen tai maustesekoituksiin
  • uunikalan tai -kanan kylkeen
  • keittoihin
  • teen maustamiseen: esim. retkillä kevyt kantaa
  • vesikannuun
  • hajustesekoitukseen, "potpourri"
  • kransseihin