Kuivattelin sitruunarenkaita kokeilun vuoksi. Näitä voisi myös sokeroida/karamelisoida monella eri tavalla. Sokeroituja viipaleita voi käyttää mm. kakkujen koristeluun.
Riippuen sitruunaviipaleen paksuudesta, sisuksen väri vaihtelee keltaisesta vaalean ruskeaan.
Valmistus:
- Viipaloi sitruunat mahdollisimman ohuiksi. Jos viipale jää turhan paksuksi, uunissaoloaika kasvaa huomattavasti. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kuivata uunissa 70°:ssa useita tunteja. Vähän samoin, jos olet kuivatellut sieniä. Jätä uuni raolleen, jotta kosteus pääsee ulos. Käytä apuna esim. puukauhaa.
- Kokeile välillä viipaleita ja kääntele silloin tällöin.
Käyttöä näille voi keksiä kaikenlaista:
- huhmareessa jauheeksi: omaksi mausteekseen tai maustesekoituksiin
- uunikalan tai -kanan kylkeen
- keittoihin
- teen maustamiseen: esim. retkillä kevyt kantaa
- vesikannuun
- hajustesekoitukseen, "potpourri"
- kransseihin