Aivan taivaallisen hyvää! Jos pidät toscakakusta, rakastat tätä.
12 annosta
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 338 P: 5.2 H: 30.1 R: 22.0
Tarvikkeet:
Pohja:
125 g juoksevaa beceliä
100 g sokeria
2 kanamunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
100 g sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata
100 g mantelilastuja
Valmistus:
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan kerman kanssa. Sekoittele mahdollisimman vähän.
- Levitä taikina pyöreään voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (20-22 cm) tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 20 x 30 cm).
- Paista kiertoilmauunissa 180° 15-20 minuuttia.
- Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kaikki muut aineet paitsi mantelilastut. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut.
- Kaada kuorrutus kakun päälle ja paista uunin ylimmällä tasolla vielä n. 10 minuuttia.