Macaroneissa on jotain mystistä. Niiden täydellinen onnistuminen meidän keittiössä on tällä hetkellä epätodennäköistä - ainakin valmistettuna ranskalaisella marengilla. Ihan eka kerralla tulos oli todella karua katsottavaa.

Viime kerralla tein leivokset kuumamarengilla italialaiseen tyyliin, jolloin maku ja koostumus oli suhteellisen hyvä. Uskoisin, että leivoksista olisi tullut vielä parempia, jos olisin käyttänyt tavallista uunia kiertoilmauunin sijaan.

Tällä kertaa en voi kehua makua. Tein nyt eka kertaa macaronit tavallisella uunilla. En käytä enää kiertoilmauunia, koska se menee vaan kikkailuksi uuniluukun kanssa ja lopputulos on todella epävarma. Ulkonäköhän näissä oli nyt ihan ok, mutta sisältä ne olivat kaikki täysin onttoja. Veikkaan, että syy tähän oli väärä paistoaika, valkuaisvaahdon liian vähäinen vatkaaminen tai ehkäpä liian rakeinen mantelijauho. Jauhoin mantelit, mutta niitä olisi pitänyt kai jauhaa kauemman aikaa.

Seuraavan kerran meinaan kokeilla uudestaan kuumamarengilla. Kyllä ne vielä joskus onnistuu!


Macarons are just not turning out perfect in our kitchen. I've tried both, the French method and the Italian method. I've tried to bake them in convection oven and conventional oven. The latter is definitely a better choice. My first try was a hilarious disaster. They were made with the French method.

Last time I made macarons, I used the Italian method. The taste was good and the consistency rather nice. They were not perfect, because I used convection oven.

This time I tried again the French method and conventional oven. The appearance seemed ok but inside they were all hollow. I have my guesses why...I'm still not going to give up though. They are going to turn up great someday!

Onttoja macaroneja. - Hollow Macarons. =(

Ulkonäkö voi pettää. - Looks can be deceiving.