Melkein jo unohdin tehneeni tällaisen mehukkaan kakun jälkiruoaksi viime perjantaiksi. Kakku on aikuiseen makuun, aidolla rommilla. Tätä voi jo aika reilusti kieltää lapsilta. En aina ymmärrä joidenkin hätiköintiä kieltää lapsilta alkoholilla maustettuja herkkuja. Kyse on kai periaatteesta. Tässä kakussa rommia on kuitenkin puoli desiä, joten K-18 lienee ok. Kakun ohje on Kotiliedeltä, mutta muutin kostukkeen ohjetta.


This was served as a dessert last friday at our friend's house. A moist cake for adult taste with real rum, not rum flavoring. The taste is not too sweet even thought the recipe might indicates otherwise.

Tarvikkeet:

Kakku:

3 kananmunaa
3,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
150 g voita

Kostuke:

1,25 dl kuohukermaa
1,25 dl sokeria
0,5 dl tummaa rommia

Valmistus:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuvan kuumaa vettä, sekoita hyvin ja lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi sulatettu, jäähdytetty voi.
  2. Voitele ja vehnäjauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua kiertoilmauunissa 175° n. 40 minuuttia. Pienennä loppuvaiheessa lämpötilaa. Anna kakun jäähtyä vartin verran, ennen kuin kumoat sen.
  3. Kiehauta kerma ja sokeri ja mausta vähän jäähtynyt seos rommilla. Kumoa kakku lautaselle ja sivele kakun pintaan rommin ja sokerin maustamaa kermaa, kunnes saat koko nestemäärän imeytettyä kakkuun. Kuorrutus pitää kakun mehevänä. Anna kakun maustua ainakin tunnin verran.

Ingredients:

Cake:

3 eggs
3,5 dl caster sugar
1,5 dl water
4,5 dl flour
3 tsp baking powder
150 g butter

Glaze:

1,25 dl double cream
1,25 dl caster sugar
0,5 dl dark rum

Method:

  1. Beat the eggs and sugar until light and fluffy. Add in the boiling water, mix well and add flour/baking powder mixture. Finally, add in the melted cooled butter.
  2. Grease and flour a cake pan. Pour the cake batter in. Let the cake bake for about 40 minutes in a preheated convection oven a 175° C. Reduce the heat slightly at the end. Once the cake is done, let it cool for about 15 minutes, before you remove it from the pan.
  3. Bring the double cream and sugar to a boil. Let cool slightly and add in the rum. Drizzle the glaze on top of the cake. The glace keeps the cake moist. Let the cake stand for at least 1 hour.