Mies saavutti tänään "old boys" -iän, joten halusin leipasta jotain. Eilen olin vielä sitä mieltä, että teen Bostonkakun, mutta tänään mieli oli muuttunut (kävin vaa'alla...) ja päädyin terveellisempään vaihtoehtoon.
Initially, I wanted to bake a Boston Cake for my spouse as it's his birthday today. At the last minute I changed my mind and decided to bake something healthy, yet good, instead.
2 leipää/2 loaves
Unohtu tökkiä pinta ennen uuniin laittoa...
I forgot to poke the top of the bread with a fork or toothpick...
...mutta ihan ok niistä tuli.
...but they came out pretty ok.
Aika terveellisen näköinen?
Isn't it healthy looking?
Tarvikkeet:
5 dl vettä
5 g kuivahiivaa (vajaa ½ pss)
5 g suolaa
75 g kaurahiutaleita
300 g hiivaleipävehnäjauhoja
250 g grahamjauhoja
(vehnäjauhoja)
Valmistus:
- Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Alusta taikina jauhoilla tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja.
- Kohota taikinaa 2,5 tuntia. Töki sormilla taikinaa kasaan. Leivo kohonneesta taikinasta kaksi pyöreää leipää ja anna kohota. Siirrä kohonneet leivät pellille ja pistele ne.
- Paista kiertoilmauunissa 180° 20 minuuttia.
Ingredients:
5 dl water
5 g dry yeast
5 g salt
75 g rolled oats
300 g dark wheat flour
250 g whole grain wheat flour
(plain flour)
Method:
- Dissolve dry yeast in warm water. Add salt and rolled oats. Add dark wheat flour and whole grain wheat flour and knead until smooth. If necessary, add some plain flour.
- Let rise in a warm place for 2,5 h. Punch down, and divide into 2 loaves and let rise. Transfer onto a baking tray and poke the top of the bread with toothpick or fork.
- Bake in 180°C convection oven 20 minutes.