Mies saavutti tänään "old boys" -iän, joten halusin leipasta jotain. Eilen olin vielä sitä mieltä, että teen Bostonkakun, mutta tänään mieli oli muuttunut (kävin vaa'alla...) ja päädyin terveellisempään vaihtoehtoon.


Initially, I wanted to bake a Boston Cake for my spouse as it's his birthday today. At the last minute I changed my mind and decided to bake something healthy, yet good, instead.

2 leipää/2 loaves

Unohtu tökkiä pinta ennen uuniin laittoa...

I forgot to poke the top of the bread with a fork or toothpick...

...mutta ihan ok niistä tuli.

...but they came out pretty ok.

Aika terveellisen näköinen?

Isn't it healthy looking?

Tarvikkeet:

5 dl vettä
5 g kuivahiivaa (vajaa ½ pss)
5 g suolaa
75 g kaurahiutaleita
300 g hiivaleipävehnäjauhoja
250 g grahamjauhoja
(vehnäjauhoja)

Valmistus:

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Alusta taikina jauhoilla tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja.
  2. Kohota taikinaa 2,5 tuntia. Töki sormilla taikinaa kasaan. Leivo kohonneesta taikinasta kaksi pyöreää leipää ja anna kohota. Siirrä kohonneet leivät pellille ja pistele ne.
  3. Paista kiertoilmauunissa 180° 20 minuuttia.

Ingredients:

5 dl water
5 g dry yeast
5 g salt
75 g rolled oats
300 g dark wheat flour
250 g whole grain wheat flour
(plain flour)

Method:

  1. Dissolve dry yeast in warm water. Add salt and rolled oats. Add dark wheat flour and whole grain wheat flour and knead until smooth. If necessary, add some plain flour.
  2. Let rise in a warm place for 2,5 h. Punch down, and divide into 2 loaves and let rise. Transfer onto a baking tray and poke the top of the bread with toothpick or fork.
  3. Bake in 180°C convection oven 20 minutes.