Opiskelun keskellä pieni hetki aivot narikkaan...

Korvasin osan vehnäjauhoista kookosjauhoilla. Pohjassa maistuu kookos, muttei yhtään liikaa. Maku on taivaallinen! Nauttisin piirakan vasta seuraavana päivä - jos tietäisin mitä itsehillintä on. :)

(10.9.) Muoks. Kookosjauhoja on muutama minulle ihmetellyt. Niitä saa pk-seudulla etnisistä mauste- ja ruokakaupoista. Näitä on ainakin Hämeentien varrella. Iso kilon säkki kannattaa pussittaa pienempiin pusseihin ja säilyttää jauhot pakkasessa. Kookosjauho on tosi rasvaista ja säilyy siis näin paremmin.

1284050470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Puolukka tuo kivaa kirpsakkuutta piirakan muuten niin mietoon makuun. Vaniljakreemi toimii tässä hyvin.

1284050487_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Reuna kannattaa jättää suhteellisen paksuksi, koska pohja on ihanan "tahmea" ja rapsakka. Koostumus tuo vastapainoa keskiosan pehmeyteen ja kosteuteen.

Tarvikkeet:

Pohja:

100 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kookosjauhoja

Päälle:

1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
200 g mustikoita
100 g puolukoita

Valmistus:

  1. Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri. vatkaa joukkoon muna ja lisää keskenään sihdatut jauhot.
  2. Painele piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
  3. Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä sähkövatkaimella 3 - 5 minuuttia. Anna seistä 5 minuuttia.
  4. Levitä kreemi pohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat.
  5. Paista kiertoilmauunissa 175° 25 minuuttia.