Opiskelun keskellä pieni hetki aivot narikkaan...
Korvasin osan vehnäjauhoista kookosjauhoilla. Pohjassa maistuu kookos, muttei yhtään liikaa. Maku on taivaallinen! Nauttisin piirakan vasta seuraavana päivä - jos tietäisin mitä itsehillintä on. :)
(10.9.) Muoks. Kookosjauhoja on muutama minulle ihmetellyt. Niitä saa pk-seudulla etnisistä mauste- ja ruokakaupoista. Näitä on ainakin Hämeentien varrella. Iso kilon säkki kannattaa pussittaa pienempiin pusseihin ja säilyttää jauhot pakkasessa. Kookosjauho on tosi rasvaista ja säilyy siis näin paremmin.
Puolukka tuo kivaa kirpsakkuutta piirakan muuten niin mietoon makuun. Vaniljakreemi toimii tässä hyvin.
Reuna kannattaa jättää suhteellisen paksuksi, koska pohja on ihanan "tahmea" ja rapsakka. Koostumus tuo vastapainoa keskiosan pehmeyteen ja kosteuteen.
Tarvikkeet:
Pohja:
100 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kookosjauhoja
Päälle:
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
200 g mustikoita
100 g puolukoita
Valmistus:
- Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri. vatkaa joukkoon muna ja lisää keskenään sihdatut jauhot.
- Painele piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
- Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä sähkövatkaimella 3 - 5 minuuttia. Anna seistä 5 minuuttia.
- Levitä kreemi pohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat.
- Paista kiertoilmauunissa 175° 25 minuuttia.