Keittiön pöydällä oli yksinäinen mango, jolle piti kehittää hyötykäyttöä. Päädyin pääruokaan, josta kehkeytyi ehdottomasti yksi herkullisimmista maistamistani itämaisista ruoista. Aivan älyttömän hyvää!
Vinkki! Käytä dippikastikkeena jättikatkarapujen tai tortillasipsien kanssa. Kastiketta tulee 4 - 5 dl, jos osaa ei käytä marinoimiseen.
2 annosta
Tarvikkeet:
450 g broilerin rintafileitä
Kastike:
1 kypsä mango
2 rkl kalakastiketta
2 bird's eye -chiliä
2 rkl sokeria
reilu ½ dl tuoretta korianteria silputtuna
2 valkosipulinkynttä
4 rkl kookosmaitoa
1 rkl limemehua
Lisäksi:
tuoretta korianteria, limeviipaleita
jasmiiniriisiä
Valmistus:
- Kuori ja pilko mango. Laita kaikki kastikeainekset blenderiin ja soseuta. Kastikkeeseen saa jäädä vähän rakennetta.
- Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa aineksia.
- Laita fileet kulhoon. Kaada puolet kastikkeesta päälle. Sekoita kunnolla. Siirrä jääkaappiin vähintään 10:ksi minuutiksi.
- Grillaa fileitä uunissa. Sivele marinadia lihojen päälle, samalla kun kääntelet niitä. Jatka grillaamista, kunnes fileet ovat kypsiä (n. 6 minuuttia/puoli).
- Siirrä kastike kattilaan ja kuumenna hämmentäen. Kastikkeen ei tarvitse kiehua.
- Suikaloi fileet ja tarjoa riisin, limeviipaleiden ja korianterin kanssa.