Keittiön pöydällä oli yksinäinen mango, jolle piti kehittää hyötykäyttöä. Päädyin pääruokaan, josta kehkeytyi ehdottomasti yksi herkullisimmista maistamistani itämaisista ruoista. Aivan älyttömän hyvää!

Vinkki! Käytä dippikastikkeena jättikatkarapujen tai tortillasipsien kanssa. Kastiketta tulee 4 - 5 dl, jos osaa ei käytä marinoimiseen.

2 annosta

1263489138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

450 g broilerin rintafileitä

Kastike:

1 kypsä mango

2 rkl kalakastiketta

2 bird's eye -chiliä

2 rkl sokeria

reilu ½ dl tuoretta korianteria silputtuna

2 valkosipulinkynttä

4 rkl kookosmaitoa

1 rkl limemehua

Lisäksi:

tuoretta korianteria, limeviipaleita

jasmiiniriisiä

Valmistus:

  1. Kuori ja pilko mango. Laita kaikki kastikeainekset blenderiin ja soseuta. Kastikkeeseen saa jäädä vähän rakennetta.
  2. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa aineksia.
  3. Laita fileet kulhoon. Kaada puolet kastikkeesta päälle. Sekoita kunnolla. Siirrä jääkaappiin vähintään 10:ksi minuutiksi.
  4. Grillaa fileitä uunissa. Sivele marinadia lihojen päälle, samalla kun kääntelet niitä. Jatka grillaamista, kunnes fileet ovat kypsiä (n. 6 minuuttia/puoli).
  5. Siirrä kastike kattilaan ja kuumenna hämmentäen. Kastikkeen ei tarvitse kiehua. 
  6. Suikaloi fileet ja tarjoa riisin, limeviipaleiden ja korianterin kanssa.