Tehtiin viime lauantaina nami-sushia. Ehdoton suosikki tällä hetkellä on Tamago, japanilainen munakas. Sitä voi syödä sellaisenaan, mutta itse pidän siitä nigiri-muodossa eli riisipallon päällä. Seuraavana hankintalistalla onkin erityinen Tamagopannu, jolla munakkaan teko on varmasti helpompaa (autenttisuuden lisäksi).

Kovin moni karttelee sushia raa'an kalan vuoksi, vaikka sushia voi tehdä vaikka kokonaan ilman kalaa ja muita mereneläviä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla - vaikka Kappamakia tai Tamagoa! Ja jos ei välitä Norista eli merilevästä, voi sitäkin olla käyttämättä. :)


Last saturday we made yummy-Sushi. My absolute favorite at the moment is Tamago, Japanese egg omelet. It can be eaten as such, but I like the Nigiri form. Next on my want-list is a special Tamago pan. The omelet is surely easier to cook with it (and it's more authentic).

Many people eschew Sushi since they get an association with "raw fish". It's a common misconception about Sushi. You can have great Sushi with only vegetables and rice - try e.g. Kappamaki! If you don't care for Nori or seaweed simply don't use it. :)

Tuoretta lohta ja tonnikalaa Hakaniemen hallista ja ensimmäinen Tamago!

Fresh fish and first Tamago ever!

Norimaki.

Tamago eli japanilainen munakas:

4 kananmunaa
4 rkl dashia
1 rkl sokeria
1 tl miriniä
½ tl soijakastiketta
ripaus suolaa
  1. Vatkaa kananmunat, suola, sokeri, soija ja mirin hyvin mahdollisimman tasaiseksi. Lisää dashi ja sekoita varovaisesti sekaisin. Kuumenna munakaspannu keskiteholla.
  2. Kaada n. 1/4 massasta hyvin öljytylle munakaspannulle ja levitä kuten kreppitaikinaa.
  3. Kun seos kypsyy ja kuplii, rullaa munakas etuosaan ja siirrä pannun takaosaan.
  4. Levitä öljyä ja taikinaa pannuun, myös rullan alle.
  5. Kun taikina kypsyy, rullaa vanha taikina takaisin pannun etuosaan ja siirrä takaisin takaosaan.
  6. Toista, kunnes massa on loppu.
  7. Siirrä rulla pois pannulta ja kuivaa & muotoile talouspaperin avulla.
  8. Viipaloi jäähtynyt munakas.

Sushiriisin ohje löytyy toisesta postauksesta.

Norimakeissa oli (muistaakseni :) sisällä itse marinoituja katkarapuja (tuorekorianteri-mirin-vaaleaa riisiviinietikka-chili yms.), lohta, avokadoa, porkkanaa ja wasabia.


Tamago e.g. Japanese Omelet

4 eggs
4 tbsp dashi
1 tbsp caster sugar
1 tsp mirin
½ tsp soy sauce
pinch of salt

  1. Whisk eggs, salt, sugar, soy and mirin well. Add in Dashi and mix lightly. Heat up a (Tamago) pan on medium-low heat.
  2. Oil the pan and pour about 1/4 of the batter in the pan and spread like crepe batter.
  3. When the mixtire is bubbling and starting to cook, roll the omelet toward the front of the pan and move back.
  4. Brush the exposed part of the pan with a little oil. Pour some batter in the pan and under the omelet.
  5. As the batter starts to cook, roll the omelet to the front of the pan and back again.
  6. Repeat until the batter is used up.
  7. Slide the omelet off the pan and use some paper towel to shape it and dry it up.
  8. Slice up the cooled omelet.

Inside the Norimaki there was (if I remember correctly): self-marinated shrimps (fresh coriander-mirin-white rice vinegar-chili etc.), salmon, avocado, carrot and some wasabi.