Perinteinen brownieresepti kakun muodossa, johon on lisätty maitosuklaarouhetta. Kakku on parempaa seuraavana päivänä, kun se on saanut jähmettyä kylmässä.
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 519 P: 6.9 H: 41.0 R: 36.6
Tarvikkeet:
175 g juoksevaa beceliä (+ voiteluun)
175 g tummaa suklaata paloina
3 kananmunaa eroteltuina
175 g sokeria
100 g saksanpähkinöitä
100 g maitosuklaarouhetta
2 rkl vehnäjauhoja
tomusokeria sihdattuna koristeluun
Valmistus:
- Voitele halkaisijaltaa n. 23 cm irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kuumenna kiertoilmauuni 155°.
- Sulata rasva ja paloteltu tumma suklaa pienessä kattilassa miedoimmalla mahdollisella lämmöllä ja sekoita seos tasaiseksi puukauhalla. Jäähdytä.
- Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista sähkövatkaimella. Sekoita sulatettu suklaaseos vaahdon joukkoon puulusikalla ja lisää seokseen saksanpähkinät, maitosuklaasuklaarouhe ja jauhot.
- Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella puhtaassa kulhossa puhtailla vatkaimilla pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loppusokeri hitaasti vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Nostele valkuaisvaahto suklaataikinan joukkoon varovasti (vältää turhaa sekoittamista) ja kaada taikina vuokaan.
- Paista uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes kakku on kiinteää keskeltä. (Tarkoitus ei ole tehdä mutakakkua). Anna kakun jäähtyä kokonaan vuoassa, ennen kuin kumoat sen. Koristele tomusokerilla.