Hmm...Vaikka rakastan Aurajuustoa, vähän jänskätti, mitä olen tarjoamassa vierailleni. Lopputulos oli kuitenkin herkullinen ja itse ainakin pidin mausta kovasti. Auraa olisi voinut olla ehkä enemmänkin. Resepti on lainattu muutoksin Nabs Café -blogista (mm. lisäsin reseptiin persikkaa, joka on kanan ja Aurajuuston hyvä kaveri).
Aura is The Finnish Blue Cheese. It goes well with chicken and peaches which are also used in this cake. The basic method of preparing the cake can be found here.
Kana-Aurajuustovoikkari / Chicken Aura Sandwich Cake
Viikunaa / Fig
Täyte:
600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita (paistettuna, jäähdytettynä ja pilkottuna)
1 pkt Aurajuustoa (170 g)
400 g ruohosipulituorejuustoa
120 g smetanaa
n. 1,5 - 2 dl edellisen voikkarin kuorrutusta (kermaa + pippurituorejuustoa)
1 keskikokoinen keltainen paprika
10 viipaletta säilykepersikkaa
mustapippuria
tuoretta persiljasilppua
Kuorrute:
2,5 dl flora vispiä + 200 g maustamatonta tuorejuustoa (Jää yli, eli vähempikin määrä kermaa riittää)
Koristeluun:
1 viikuna (osta mahdollisimman myöhään)
herneenversoja
Lisäksi:
1,5 pkt (n. 800 g) täysjyväpaahtoleipää
kasvislientä
Filling:
600 g plain chicken fillets (fried, cooled and chopped)
170 g Aura or other blue cheese
400 g cream cheese with chives
120 g smetana
about 1,5 - 2 dl of the previous cake's frosting (cream & black pepper cream cheese)
1 medium sized yellow bell pepper
10 slices of canned peaches
black pepper
fresh parsley chopped
Frosting:
2,5 dl cream (unwhipped amount) + 200 g natural cream cheese (less cream will do)
For decoration:
1 fig (buy as late as possible)
pea shoots
Also:
about 800 g of whole wheat toast
vegetable buillon