Lomalla ulkomailla on tullut puputettua patonkia ja muuta hiilihydraattipitoista mössöä sen verran, että pieni karppaus ei tee ollenkaan pahaa. Tässä siis ensimmäinen vähähiilihydraattinen ateria, jolla aloitetaan viimeinen lomaviikko.

4 annosta:

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 102 P: 10.9 H: 2.8 R: 5.3

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 440 P: 47.1 H: 12.1 R: 22.7

Tarvikkeet:

1,5 tl oliiviöljyä paistamiseen + ½ tl voiteluun

450 g maustamatonta broilerin fileesuikaletta

450 g kukkakaalia (pakaste)

450 g parsakaalia (pakaste)

1 iso sipuli

1 prk kevyt paprika & chili crème fraice (Arla)

1 tlk ruoka 5 %

1 tl garam masalaa

1 tl paprikajauhetta

(suolaa, mustapippuria)

150 g juustoraastetta (15 % rasvaa)

Valmistus:

  • Sulata pakasteet lämpimässä vedessä ja valuta lävikössä. Pilko sipulit isoiksi lohkoiksi.
  • Paahda garam masalaa ja paprikajauhetta kuumassa öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää broileri ja paista lähes kypsäksi. Lisää halutessasi suolaa ja mustapippuria.
  • Voitele kevyesti uunivuoka. Sekoita broileri ja kasvikset isossa kulhossa ja kaada vuokaan. Sekoita crème fraice ja ruokakerma ja lisää päälle.
  • Paista kiertoilmauunissa 180° 30 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka paistamista, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.