Lomalla ulkomailla on tullut puputettua patonkia ja muuta hiilihydraattipitoista mössöä sen verran, että pieni karppaus ei tee ollenkaan pahaa. Tässä siis ensimmäinen vähähiilihydraattinen ateria, jolla aloitetaan viimeinen lomaviikko.
4 annosta:
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 102 P: 10.9 H: 2.8 R: 5.3
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 440 P: 47.1 H: 12.1 R: 22.7
Tarvikkeet:
1,5 tl oliiviöljyä paistamiseen + ½ tl voiteluun
450 g maustamatonta broilerin fileesuikaletta
450 g kukkakaalia (pakaste)
450 g parsakaalia (pakaste)
1 iso sipuli
1 prk kevyt paprika & chili crème fraice (Arla)
1 tlk ruoka 5 %
1 tl garam masalaa
1 tl paprikajauhetta
(suolaa, mustapippuria)
150 g juustoraastetta (15 % rasvaa)
Valmistus:
- Sulata pakasteet lämpimässä vedessä ja valuta lävikössä. Pilko sipulit isoiksi lohkoiksi.
- Paahda garam masalaa ja paprikajauhetta kuumassa öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää broileri ja paista lähes kypsäksi. Lisää halutessasi suolaa ja mustapippuria.
- Voitele kevyesti uunivuoka. Sekoita broileri ja kasvikset isossa kulhossa ja kaada vuokaan. Sekoita crème fraice ja ruokakerma ja lisää päälle.
- Paista kiertoilmauunissa 180° 30 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka paistamista, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.