Karkkilevyn kannattaa antaa lämmetä hieman huoneenlämmössä ennen paloiksi leikkaamista, niin palat eivät lohkeile niin paljon. Maku on ehkä jotain lakun ja toffeen välimaastosta. :)
Tarvikkeet:
rasvaa voiteluun
2,4 dl sokeria
3,6 dl kuohukermaa
1,6 dl vaaleaa maissisiirappia (light corn syrup)
2 - 3 tl pastista (tai muuta anisviinaa)
punaista elintarvikeväriä
Valmistus:
- Peitä 15 cm x 15 cm vuoka foliolla ja voitele se kevyesti.
- Yhdistä sokeri, puolet kermasta ja siirappi kattilassa ja kiehauta välillä sekoitellen. Keittele ja sekoittele, kunnes liemi on 112°. Lisää hiljalleen loppu kerma ja jatka kuumentamista, kunnes liemi on 120°.
- Poista kattila hellalta ja sekoita joukkoon pastis ja väri. Kaada kerralla vuokaan kaapimatta kattilaa.
- Jäähdytä kunnolla ennen paloiksi leikkaamista.