Karkkilevyn kannattaa antaa lämmetä hieman huoneenlämmössä ennen paloiksi leikkaamista, niin palat eivät lohkeile niin paljon. Maku on ehkä jotain lakun ja toffeen välimaastosta. :)

1263070287_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

rasvaa voiteluun

2,4 dl sokeria

3,6 dl kuohukermaa

1,6 dl vaaleaa maissisiirappia (light corn syrup)

2 - 3 tl pastista (tai muuta anisviinaa)

punaista elintarvikeväriä

Valmistus:

  1. Peitä 15 cm x 15 cm vuoka foliolla ja voitele se kevyesti.
  2. Yhdistä sokeri, puolet kermasta ja siirappi kattilassa ja kiehauta välillä sekoitellen. Keittele ja sekoittele, kunnes liemi on 112°. Lisää hiljalleen loppu kerma ja jatka kuumentamista, kunnes liemi on 120°.
  3. Poista kattila hellalta ja sekoita joukkoon pastis ja väri. Kaada kerralla vuokaan kaapimatta kattilaa.
  4. Jäähdytä kunnolla ennen paloiksi leikkaamista.