En muista, olenko koskaan itse tehnyt kääretorttua. Tästä tuli aivan älyttömän herkullinen! Näin jossain tiikerikääretortun ja ajattelin tehdä sen mustikoista. Perustaikina piti katsoa jostain, mutta muu on omaa käsialaa. Suklaa sopii tosi hyvin ja on kiva ylläri.

En muuttaisi ensi kerralla reseptistä mitään. Nam!

Ennen:

1263071462_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...ja jälkeen:

1263071481_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

Pohja:

4 kanamunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl (50 g) mustikoita (+ muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

Pohjan päälle:

½ dl tummaa suklaarouhetta

Täyte:

3 dl (150 g) mustikoita

1 prk (2,5 dl) flora vispiä

1 tl vaniljaesanssia

½ dl sokeria

Valmistus:

  1. Voitele uunipellillä oleva leivinpaperi kevyesti. Vatkaa kanamunat ja sokeri hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa taikinaan. Sekoita varovasti puukauhalla. 
  2. Ota taikinasta puolet toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon 1 dl paseerattuja mustikoita. Laita taikinat pieniin pusseihin, leikkaa kulmiin pienet reiät ja pursota leivinpaperille viivoja kuvan mukaisesti. Ripottele päälle suklaarouhe ja paista kiertoilmauunissa 200° 5 minuuttia.
  3. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Ota leivinpaperi pohjasta varovasti irti. Käännä jäähtynyt levy vielä ympäri, jos haluat lilan värin erottuvan. Leikkaa reunoista pois ohuet kaistaleet.
  4. Vatkaa vispi, sokeri ja vanilja kuohkeaksi. Levitä seos pohjan päälle ja ripottele päälle mustikat. Rullaa torttu leivinpaperin avulla. Jätä leivinpaperi ympärille ja kääri torttu vielä kelmuun. Siirrä jääkaappiin mehustumaan muutamaksi tunniksi.