Hieman terveellisempi ja maukkaampi kebebpizza. Kaupan kebablihoista maukkain on ehdottomasti Portin kebab!

1 pellillinen

1262109129_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

Pohja:

2,5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

½ tl suolaa

½ tl sokeria

2 dl ruisjauhoja

2,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl oliiviöljyä

Täyte:

tomaattipyrettä

tomaattiketsuppia

oliiviöljyä

mustapippuria

tabascoa

juustoraastetta

300 g kebablihaa (Portti)

jalopenoviipaleita

tortillasipsejä

2 tomaattia viipaloituna

Valmistus:

  • Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää seos veteen suolan ja sokerin kera. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina pehmeähköksi. Siirrä kulhoon lämpimään paikkaan turpoamaan kaksinkertaiseksi.
  • Kumoa taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhoisin käsin uunipellin kokoiseksi ohueksi pohjaksi.
  • Sekoita tomaattipyre, -ketsuppi, öljy, mustapippuri ja tabasco tahnaksi ja levitä pohjan päälle.
  • Levitä kastikkeen päälle ensin juustoraaste. Latele loput täyteaineet haluamallasi tavalla päälle.
  • Paista kiertoilmauunissa 200° n. 12 minuuttia.