Hieman terveellisempi ja maukkaampi kebebpizza. Kaupan kebablihoista maukkain on ehdottomasti Portin kebab!
1 pellillinen
Tarvikkeet:
Pohja:
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2 dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
tomaattipyrettä
tomaattiketsuppia
oliiviöljyä
mustapippuria
tabascoa
juustoraastetta
300 g kebablihaa (Portti)
jalopenoviipaleita
tortillasipsejä
2 tomaattia viipaloituna
Valmistus:
- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää seos veteen suolan ja sokerin kera. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina pehmeähköksi. Siirrä kulhoon lämpimään paikkaan turpoamaan kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhoisin käsin uunipellin kokoiseksi ohueksi pohjaksi.
- Sekoita tomaattipyre, -ketsuppi, öljy, mustapippuri ja tabasco tahnaksi ja levitä pohjan päälle.
- Levitä kastikkeen päälle ensin juustoraaste. Latele loput täyteaineet haluamallasi tavalla päälle.
- Paista kiertoilmauunissa 200° n. 12 minuuttia.