Operaatio "kerrankin tuoreesta sienestä" edistyy ja vuorossa on herkullisen mehevä sienipiiras.

Vinkki! jos käytät kuivattuja sieniä, käytä liotusvettä pohjaan.

6 annosta

1263489168_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 299 P: 11.4 H: 19.5 R: 19.7

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 459 P: 17.5 H: 29.9 R: 30.2

Tarvikkeet:

Pohja:

150 g voita

3,5 dl vehnäjauhoja

½ dl vettä

1 dl juustoraastetta (15 % rasvaa)

Täyte:

2 kananmunaa

2 dl ruoka 7 %

1 rkl vehnäjauhoja

3 dl (n. 120 g) hienonnettuja tuoreita suppilovahveroita

4 dl juustoraastetta (15 % rasvaa)

½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Nypi rasva ja vehnäjauhot, lisää vesi ja juustoraaste.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla ja paista kiertoilmauunissa 200° 15 minuuttia.
  3. Vatkaa kanamunat ja lisää loput aineet sekaan.
  4. Levitä täyte pohjan päälle ja jatka paistamista 15 minuuttia, kunnes täyte on kypsynyt.